Der kommer flere bud fra FC Midtjylland på Brøndby-stjernen Simon Tibbling.

En af superligahistoriens mest opsigtsvækkende handler kan være på trapperne. Måske. For kan FC Midtjylland virkelig få held med at hente Brøndbys svenske stjerne Simon Tibbling? Noget tyder på, det ikke er helt så udelukket, som det måske kunne lyde.

Mandag kunne det svenske medie Aftonbladet afsløre, at FC Midtjylland har budt på den svenske midtbaneprofil. Siden kom der også et beløb på. 7,5 millioner lyder summen, som FCM-direktør Claus Steinlein har serveret for Troels Bech i Brøndby.

Buddet blev prompte afvist, og i Brøndby beskrives beløbet som 'latterligt'. Men ifølge B.T.s oplysninger er det sidste ord ikke sagt i sagen om den svenske stjerne.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

B.T.s kilder fortæller, at FC Midtjylland i de kommende timer og dage vender tilbage til Brøndby med væsentligt højere bud. De 7,5 millioner kroner var en tå i vandet. Inden transfervinduet lukker fredag aften, kommer Claus Steinlein og sportschef Svend Graversen med hele foden.

Og hvorfor så det? Hvad får FC Midtjylland til i det hele taget at byde et opsigtsvækkende lavt beløb for en af Superligaens bedste spillere - hos en af klubbens største rivaler? Svaret er relativt simpelt.

FC Midtjylland, der i sidste sæson snuppede Superliga-guldet for næsen af netop Brøndby, har fået indikationer på, at Simon Tibbling er utilfreds i Brøndby. Mestrene er af den opfattelse, at den svenske profil ikke bare er træt af den begrænsede spilletid, han har fået i sæsonstarten - han skulle heller ikke være tilfreds med ledelsesstilen på den københavnske Vestegn.

Derfor prøver midtjyderne nu at teste Brøndby og Tibblings lejr. For hvornår bliver beløbet stort nok til, at Brøndby ser en fidus i at sende en utilfreds spiller videre og erstatte ham med en ny? Det er spørgsmålet, der stilles i Herning, hvor 'Ulvene' ser Tibbling som en perfekt spiller til midtbanen på MCH Arena.

Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech, var lynhurtig til at afvise FC Midtjyllands første bud på 7,5 millioner kroner. Men midtjyderne kommer tilbage.
Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech, var lynhurtig til at afvise FC Midtjyllands første bud på 7,5 millioner kroner. Men midtjyderne kommer tilbage. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

B.T. har været i kontakt med FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen, der ikke lægger skjul på, at Simon Tibbling kunne få en nøglerolle i Herning.

»Jeg vil ikke kommentere, om vi har afgivet et bud eller ej. Men vi ser en virkelig god spiller, der ikke får nok spilletid i Brøndby. Det ville han få i FC Midtjylland,« siger sportschefen med en lille stikpille til Brøndby.

Forhandlingstaktikken kører på fuld tryk, men der er endnu langt til et sensationelt skifte. Èn ting er beløbet, der er til forhandling. Noget andet er det indbyrdes forhold mellem FC Midtjylland og Brøndby - og ikke mindst signalværdien i henholdsvis at købe og sælge en Superliga-stjerne som Simon Tibbling fra og til en stor rival i toppen.

Starten synes gået på en transfer- og hanekamp, der kan blive endog særdeles interessant at følge henover de kommende tre døgn.