Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I 11 måneder har Lucas Andersen måttet se til fra tilskuerrækkerne, mens hans holdkammerater fra AaB har spillet sig frem til en foreløbig placering som nummer tre i Superligaen.

I sidste runde kom Andersen igen på banen som indskifter, men i søndagens kamp mod Silkeborg var han for første gang, siden sin skade i en skæbnesvanger kamp mod Sønderjyske, med fra start på Aalborg Stadion.

»Det var jo dejligt at mærke den fantastiske opbakning. Generelt har der været flot fremmøde hele sæsonen,« lyder det fra Lucas Andersen om de 8.756 tilskuere, der valgte at bruge søndag eftermiddag på at se fodbold i Aalborg.

Og fansene fik en underholdende kamp, hvor Lucas Andersen selv spillede en stor rolle.

En krammer inden kampen mellem de to tidligere holdkammerater Lucas Andersen og Nicklas Helenius.
En krammer inden kampen mellem de to tidligere holdkammerater Lucas Andersen og Nicklas Helenius. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Han vandt sine nærkampe, han dirigerede med holdkammeraterne, og så sendte han et hjørnespark direkte i panden på Rasmus Thelander, der scorede nordjydernes eneste mål i kampen.

»Jeg kunne fornemme, at da den gik over den første mand, så var der en god mulighed for, at vi ville komme på den. Så at se den gå i mål, efter Silkeborg lige er kommet foran, så føler man, man er ovenpå,« siger Lucas Andersen om sit oplæg.

Det var desværre for Andersen og AaB ikke nok til point, da Silkeborg kort inde i anden halvleg bragte sig foran 2-1, som også blev kampens resultat.

»Jeg var i en lidt mere tilbagetrukken rolle i dag. Det lykkedes egentlig okay. Alt i alt var det en god arbejdsindsats, men jeg er ikke helt tilfreds med det, jeg leverer på bolden,« siger Lucas Andersen om sin egen indsats i kampen.

Det var første gang, cheftræner Lars Friis har haft Lucas Andersen til rådighed fra start. Og på trods af, at Lucas Andersen ikke selv var helt tilfreds med egne præstationer, så ser Lars Friis muligheder i de resterende kampe af slutspillet.

»Han løste opgaven godt. Det var lidt en uvant plads for ham, men det var efter planen. Han var dejlig rolig på bolden, og de typer har vi brug for,« lyder det fra Lars Friis.

Er det en spiller, du glæder dig til at have med fra start i resten af sæsonen?

»Ja, det er det. Lucas er dygtig, og vi skal hjælpe ham med at komme i de bedste situationer. Hvis han kan komme i nogle en mod en-situationer, så gør det bestemt ikke noget.«

Andre læser også