Et halv år efter at han var impliceret i en alvorlig færdselsulykke, som kunne have kostet ham livet, gør den danske mester i bordtennis, 22-årige Anders Lind, comeback.

Han blev tirsdag udtaget til EM for hold, der løber af stablen fra 28. september til 3. oktober i den rumænske by Cluj-Napoca.

»Jeg er en meget heldig mand og lykkelig over, at det kun tog seks måneder, inden jeg var klar til at spille igen. Jeg ser frem til min første turnering,« siger Anders Lind til B.T.

»Det har været en hård omgang, og jeg har stadig ondt alle mulige steder, men genoptræningen er gået hurtigere, end jeg havde turdet drømme om.«

Anders Lind er klar til hold-EM senere på måneden efter en alvorlig bilulykke, som kunne have kostet ham livet for et halvt år siden. Foto: Zsolt Szigetvary
Anders Lind er klar til hold-EM senere på måneden efter en alvorlig bilulykke, som kunne have kostet ham livet for et halvt år siden. Foto: Zsolt Szigetvary Foto: Zsolt Szigetvary
Vis mere

Anders Lind var 23. marts på vej til træning i Idrættens Hus. Han kom nordfra på Ring 3 og kørte i overhalingssporet, da en mandlig bilist i midtersporet fik et hjertestop og svingede direkte ind i cementbarrieren med fronten, så bilen stod på tværs i overhalingssporet.

Anders Lind havde ingen mulighed for at nå at bremse og kørte ind i den forulykkede bil med omkring 100 kilometer i timen.

Når man tænker på de konsekvenser, ulykken kunne have fået, slap han billigt med brud på to ryghvirvler, et ar på ryggen efter operationen på Rigshospitalet og en lang og dyb flænge på venstre knæ. Desuden koster ulykken ham chancen for at kvalificere sig til OL i Tokyo.

Anders Lind, DM-guldvinder tre år i træk, repræsenterer det franske Champions League-hold GV Hennebont TT. De første tre år i sin professionelle karriere spillede han for Bundesliga-klubben TTC Zugbrücke Grenzau.

Foto: Kasper Løjtved
Vis mere

Som 13-årig var supertalentet yngste deltager ved senior-EM i 2012 i Herning. Hans største internationale triumf er semifinalepladsen i ITTF Portugal Open i 2020. På verdensranglisten er han i dag nummer 82, 11 pladser dårlige end hans bedste nogensinde.

Landstræner Linus Mernsten er imponeret over den viljestærke Anders Linds hurtige fremgang efter ulykken.

»Nummer ét: Det vigtigste er, at Anders er i live. Nummer to: at han kan bevæge sig. Nummer tre: at han kan spille bordtennis igen. Jeg er meget glad og beundrer den måde, Anders har tacklet hele situationen på,« siger Linus Mernsten til B.T.

EM-holdet består af Jonathan Groth, Anders Lind, Tobias Rasmussen og Thor B. Christensen. Det danske kvindelandshold er ikke kvalificeret.