Steen Ankerdal - journalist kendt for mange års virke i flere danske sportsmedier - er død 66 år gammel.

Det skriver foreningen Danske Sportsjournalister, hvor Ankerdal var tidligere formand og æresmedlem, på sin hjemmeside. Han er død efter længere tids sygdom og sov ind på Rigshospitalet tirsdag aften.

Steen Ankerdal, hvis søn er sportsværten Morten Ankerdal, blev for alvor et kendt ansigt, da han gjorde sig som journalist på TV 2 Sporten, da den fik sin begyndelse i 1988. Siden blev han sportschef på Ekstra Bladet i 1994 og fire år senere kom han til en lignende stilling på Berlingske Tidende.

Steen Ankerdal kæmpede med en kræftsygdom, som han dog i maj 2011 fortalte, at han var kommet igennem:

Læs også: Morten Ankerdal: Det skulle mine sidste 100 dage bruges på

- Jeg har på intet tidspunkt troet, jeg skulle dø af det, selvom det var en lang omgang. Livsmodet har jeg hele tiden haft i behold, og nu, hvor sygdommen er overstået, og jeg igen kan leve normalt, vil jeg have det sjovt, sagde Steen Ankerdal til Her og Nu.

Se billederne: En journalistisk legende er gået bort

Det var tilbage i 2009, at Steen Ankerdal fik konstateret kræft i tarmen og maven, og det endte med et vægttab på 20 kilo over en kort periode. Han fortalte ved den lejlighed til Ekstra Bladet, at han havde fået opereret 1,8 meter af sin tyndtarm væk, men at der i øvrigt var tale om en fredelig kræftform, som man kunne leve op til 20 år med, og at den kunne behandles medicinsk og uden stråling.

Steen Ankerdal nåede i sin tid som journalist også at udgive flere bøger, blandt andet portrætter af Morten Olsen og Peter Schmeichel. Herunder kan du se BTs interview fra 2010, hvor han fortalte om, hvordan det var at leve med sygdommen.