23-årige Simon Poulsen flytter fra FC Midtjylland til AZ 67 i den hollandske Æresdivision fra nytår. Spilleren indbringer angiveligt 24 millioner kroner.

Som bt.dk lørdag kunne afsløre, skifter FC Midtjyllands Simon Poulsen fra nytår til klubben AZ 67 i Alkmaar i den hollandske Æresdivision. Det sker efter spekulationer om den 23-årige sønderjydes mulige fremtid i udlandet. Selv er han glad for, at kontrakten er faldet på plads.

- Jeg har fået et vældig positivt indtryk af klubben dernede. Både når det kommer til størrelse og ambitioner tror jeg, den passer mig perfekt. Den hollandske spillestil ligger vist også meget godt til en type som mig, der gerne vil udfordre og prøve noget på egen hånd. I første omgang skal jeg ned og spille fast. Senere håber jeg, at jeg spillemæssigt kan gå et niveau eller to op. Ikke mindst set i lyset af mine ambitioner med hensyn til landsholdet, siger Simon Poulsen i en pressemeddelelse fra FC Midtjylland.

Sportsdirektør Jens Ørgaard er ked af tabet af Simon Poulsen, men erkender, at det er en del af spillet.

- Vi er naturligvis glade på Simons vegne. Det er spændende for ham, og det skal blive interessant at se, hvordan han udvikler sig yderligere. Det bliver imidlertid aldrig rutine at sælge dem, vi bygger tingene op om. Simon var udset til at skulle bære i de kommende år på og udenfor banen. Men det er nu engang betingelserne, når man får et tilbud, der er så økonomisk attraktivt, at FCM slår transfer rekord i klubben. Nu går vi så i gang med at uddanne den næste. I sommer var det Kristian Bak, i dag er det Simon. At gøre spillere klar til udlandet er en vigtig del af vores forretningsgrundlag, siger Jens Ørgaard

I følge B.T.s oplysninger har Simon Poulsen kostet 24 millioner kroner.