FC Midtjylland nedlagde AGF på hjemmebane og er nu tre point foran FCK.

En klokkeklar 2-0 sejr over AGF var udbyttet for FC Midtjylland i hjemmekampen i Herning. Dermed er sidste års mestre igen sikkert førerhold i Superligaen med tre point ned til FC København på andenpladsen.

På mål af Daniel Royer og Marco Ureña - et i hver halvleg - blev opgøret til en ensidig affære, hvor hjemmeholdet dominerede i stort set alle faser.

Træner Jess Thorup var ellers nødt til at ryste posen med spillere grundigt inden opgøret, fordi anfører Kristian Bach Bak ikke blev klar efter den skade, han pådrog sig i torsdagens imponerende sejr i Europa League, hvor Brugge blev slået 3-1. Det var ikke den eneste ændring på FCM-holdkortet, hvor Paul Onuachu begyndte som den enlige angriber.

Men det, på papiret, svækkede hjemmehold havde ikke de store problemer mod AGF, der er inde i en resultatmæssig krise, og nu ikke har vundet i otte kampe i træk - fraset en skrivebordsafgørelse efter opgøret mod Hobro. Og der var ikke megen opmuntring at hente mod topholdet, som efter 30 minutter kunne se Daniel Royer score fra tæt hold efter usikkert spil af AGF-keeper Steffen Rasmussen. En halv time senere kunne indskiftede Marco Ureña efter en lang fremlægning afdrible samme Steffen Rasmussen og score i det tomme net.

FC Midtjylland har kun tabt én kamp i Superligaen.