Læs her, hvad du skal undgå og hvad du skal forsøge for at få et bedre sexliv

God sex er ikke altid let. For mange danskere kniber det med erotikken og lidenskaben, og hver anden efterlyser mere og bedre sex. Men hvad gør man, når lagengymnastikken ikke fungerer? Når ens partner er svær at lokke med ind i dobbeltsengen, når orgasmerne udebliver, og sexlysten forsvinder? Det kan være svært at tale om, og måske endnu sværere at vide, hvad man gør forkert, og hvad man kan gøre bedre. BT har bedt to sexologer udpege de værste fejl.

Ifølge sexolog Joan Ørting er der stor forskel på feminin og maskulin seksualitet, og hun mener, det største problem er, at der er for meget fokus på målrettet sex, hvor det hele handler om at få udløsning.

»Kvinder har brug for mere intimitet, nærvær og tid. De er mere procesorienterede. Det handler om, hvor meget man kan give sig hen, hvor ophidset man kan blive, og hvor meget nærvær man oplever, fremfor en målrettet orgasme. Desværre foregår sex oftest på den måde, at manden klokken 22.45 kravler ned mellem kvindens ben og slikker hende, så hun kan komme i en fart, og han efterfølgende kan få sin udløsning. Fra A til B med et bestemt mål for øje, og det gør ikke noget godt for liderligheden og erotikken,« siger Joan Ørting.

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

Sexolog Katrine Berling efterlyser også mere opfindsomhed og nysgerrighed, når det kommer til danskernes sexliv.

»Sex skal ikke være forudsigeligt og kedeligt. Både mænd og kvinder skal være bedre til at gå ud over deres egen komfortzone og gøre noget andet og nyt. Også selvom man i begyndelsen kan frygte, det bliver akavet eller kikset,” siger Katrine Berling.

Sexologerne Katrine Berling og Joan Ørting giver her deres råd i soveværelset.