Borgmesteren i Aarhus er rystet over oplysningerne om, at en større gruppe arbejdere på havnen i Aarhus har forbindelse til rockergruppen Hells Angels.

»Oplysningerne om rockere på Aarhus Havn er nye for mig, og det er rystende, hvis det virkelig forholder sig som beskrevet i medierne,« siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en skriftlig udtalelse til B.T.

Jacob Bundsgaard, der også er bestyrelsesformand for Aarhus Havn, siger, at han har bedt havnen om en redegørelse.

»Aarhus Havn er strategisk infrastruktur, og det er klart, at vi ikke kan acceptere, hvis organiserede kriminelle opererer på Aarhus Havn. Jeg har på den baggrund bedt havnen om en redegørelse,« lyder det fra ham.

Oplysningerne om rockere på havnen stammer fra chefen for det Mærsk-ejede APM Terminals.

Situationen er så alvorlig, at selskabet har fundet det nødvendigt at henvende sig til myndighederne, oplyser Keith Svendsen, der er topchef i APM Terminals, onsdag til Berlingske og finans.dk.

»Vi har kendskab til folk på havnen med relation til kriminelle miljøer, og siden årsskiftet har vi været i kontakt med myndighederne om flere episoder,« siger han til de to medier.

Keith Svendsen bekræfter, at der er tale om Hells Angels.

Ud af de omkring 400 fast- og løstansatte medarbejdere hos APM Terminals har cirka 30 relation til Hells Angels, skriver Berlingske.

APM Terminals, der er ejet af Mærsk-koncernen, driver en terminal for containere på havnen i Aarhus.

Blandt episoderne er tyveri af blodprøver fra ansatte på havnen, der blev testet for narko, samt trusler om at aflevere overtidsbetaling til en særlig medarbejderklub på havnen.

Keith Svendsen foreslår ifølge finans.dk, at der indføres regler om, at medarbejdere på havnen skal sikkerhedsgodkendes på linje med ansatte i lufthavne.

Direktøren minder om, at havnen i Aarhus også bruges i forbindelse med transport af militært udstyr til NATO-operationer.

Desuden er det en kendt sag, at indsmugling af blandt andet kokain ofte sker i skibscontainere.