Først frasagde Jacob Bundsgaard (S) sig et 150.000 kroners honorar som formand for Aarhus Havn. Nu har piben fået en anden lyd.

Det skyldes, at han i tre år har stået i spidsen for KL. Men den post skal han på torsdag overdrage til Kalundborgs Martin Damm (V), og det gør, at han nu vælger at sige ja tak til de 150.000 kroner, der følger, når man er formand for Aarhus Havn.

Overfor TV 2 Østjylland forklarer Jacob Bundsgaard, at han valgte at frasige sig honoraret, da hans samlede lønpakke som borgmester og formand for KL simpelthen blev for høj.

»Principielt er mit synspunkt, at man skal have en hyre for det arbejde, man laver – herunder også bestyrelsesarbejde. I forhold til honoraret som bestyrelsesformand for havnen, fandt jeg dog, at min lønpakke i kombination med posten som formand for KL samlet blev for høj,« udtaler Jacob Bundsgaard (S) i et skriftligt svar til TV 2 ØSTJYLLAND.

»Og jeg synes ikke, at vi i Aarhus Kommune skal være lønførende. Derfor frasagde jeg mig honoraret, men da jeg fra den her uge ikke længere er KL-formand, har jeg valgt at tage imod det honorar, et enigt byråd står bag.«

Som borgmester i Aarhus Kommune tjener Jacob Bundsgaard 1.217.914 kroner om året. Hidtil har han samtidig fået 583.328 kroner som formand for KL.

Men den post giver han altså videre på torsdag. Han fortsætter i rollen som næstformand, hvilket han får 291.664 kroner for.

Det giver ham altså en samlet indkomst på over 1.500.000 kroner om året. Dertil skal der lægges honoraret på 150.000 kroner.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Jacob Bundsgaard, men han er ikke vendt tilbage.