Danskerne forsøger at flygte fra det grufulde sommervejr, og derfor må rejseselskaberne afvise håbefulde feriegæster. BT guider dig til de få tilbageværende muligheder for sol og strand.

De danske rejseselskaber har travlt ved telefonerne. Alle forsøger at komme væk fra skybrud og blæst, og nogle steder er det ved at være for sent.

Hos TUI melder de 99,9 procent udsolgt af ferier i juli måned, og det ærgrer Nikolai Johnsen, der er pressechef i selskabet.

»Vi må afvise tusindvis af danskere, der ringer non-stop for at få en rejse i sidste øjeblik. Vi kan bare ikke hjælpe dem,« siger han.

Og der er da også god grund til at forsøge sig afslapning længere sydpå. Gårsdagens skybrud og store regnmængder er nemlig ikke det eneste, vi kan forvente os denne juli, siger Jesper Eriksen, der er vagthavende hos DMI.

»I næste uge vil tirsdag og onsdag igen blive med regn. Det bliver ikke skybrud med vekslende intensitet, men det bliver nærmere ét langvarigt regnvejr, der kommer ind fra øst,« siger han.

De mange håbefulde feriegæster kan dog forsøge sig med nogle krumspring, der kan gøre det lettere at finde en afgang, siger administrerende direktør hos Bravo Tours Peder Hornshøj.

»Min generelle anbefaling til dem, der står og vil ud af landet netop nu, uanset hvilket selskab de vil rejse med, det er, at man booker en ferie på 14 dage. Der er nemlig et langt bredere udvalg, hvis man kan tage afsted i to uger,« siger han

Direktør hos Primo Tours Bjarke Hansen vil dog anbefale, at man booker en ferie sidst i august eller i september måned, selvom det er nu, regnen påvirker sommerhumøret.

»Det kan være lidt lettere at holde ud at spille kort i sommerhuset, hvis man ved, at der er en ferie at se frem til om et par måneder,« siger Bjarke Hansen.

Indtast sydens sol på GPS’en

Hvis du ikke lader dig friste af de tilbud, som rejseselskaberne kan give på flyveture, kan du med rette dreje styretøjet sydpå. For når du sidder bag rattet af bilen, er der langt færre blindgyder, siger Dorthe Nielsen Mulambia fra Risskov Bilferie.

»Her i weekenden har vi haft travlt med folk, der gerne vil af sted med det samme. De vil til Tyskland, Østrig, Frankrig og Italien, og det skal gå stærkt. Og det kan sagtens lade sig gøre - i hvert fald til en hvis grad. Vælger man Gardasøen, kan det blive lidt svært med kort varsel, men vi har også steder i Nordøstitalien, Nordvestitalien og i Toscana, så det kan godt lade sig gøre,« siger Dorthe Nielsen Mulambia, der er kundeservicemedarbejder hos Risskov Bilferie.

I hendes øjne er der ingen grænser. Det er bare at komme afsted.

»Det gode ved bilferien er, at du selv bestemmer tempoet. Du kan tage en overnat på vej gennem Tyskland, hvis du vil. Og så behøver du i modsætning til flyrejser ikke at bo på et hotel, der er i nærheden af en lufthavn,« forklarer hun.

Og hvis du ikke har mod på at sidde bag rattet hele vejen uden en pause, er der råd for det.

»Hvis du for eksempel gerne vil til Norditalien, skal du køre lidt over 1.500 kilometer. Lige nu er der meget trafik på motorvejene i Tyskland, så vi råder derfor folk til at tage en overnatning undervejs, hvilket kan gøres forholdsvist billigt.«

Ifølge salgs- og indkøbschef hos FDM Travel Jesper Ewaldsen er der også mange fordele ved at vælge kør-selv-ferien.

»Det der er fordelen ved en bil, det er, at der er mange, der har en bil stående. Flybilletterne er oppe i niveau, hvor det er svært at betale, men det med at sætte sig ned i bilen er lettere, og der er flere muligheder,« siger han.