Københavns Lufthavn har vundet prisen som "bedste Facebook-side" i luftfartsbranchen.

Daglige opdateringer om alt fra konkurrencer og nye ruter til svar på spørgsmål fra passagerer og billeder af fly, der er klædt ud i anledning af fastelavn.

København Lufthavn er voldsomt aktiv på Facebook, og blev i denne uge belønnet for sin indsats, da lufthavnen vandt prisen som den bedste Facebook-side i luftfartsbranchen.



Det skete ved de såkaldte Moodie Awards - den internationale prisuddeling for digitale og sociale medier inden for luftfartsbranchen.

Lufthavnens Facebook-side - Copenhagen Airport - har kun eksisteret siden 2012, men lufthavnens ansatte har i den tid lavet mere end 41.000 opslag til de i dag godt 53.000 "fans", siden har. Og tilsyneladende ikke blot ligegyldige opdateringer. Københavns Lufthavn får bl.a. prisen for at have det bedste indhold på sin Facebook-side.

Udover bedste Facebook-side fik lufthavnen en andenplads i kategorien "best use of Social & Digital Media" - bedste anvendelse af sociale og digitale medier. Nummer et blev lufthavnen i Singapore.

"Vi startede vores Facebook-side for at skabe en personlig dialog med de rejsende. Og med Facebook som omdrejningspunkt har vi kontinuerligt arbejdet strategisk på at integrere en social medie-platform i hele lufthavnen for alle de vigtige forretnings- og serviceområder. Vi er derfor rigtig glade og stolte af at modtage de to priser, som vidner om, at vores målrettede arbejde har båret frugt,” siger E-commerce og Marketing Director i Københavns Lufthavn,Karen Bender, i en pressemeddelelse.

The Moodie Awards blev uddelt for andet år i træk, og i bedømmelsen har man bl.a. set på kriterier som kvalitet af indhold, visuel appel, og indflydelse på rejseoplevelsen. Københavns Lufthavn var i konkurrencen om at have den bedste facebook-side bl.a. oppe mod Amsterdam Schiphol, Singapore Changi, Denver og Los Angeles.

Der uddeles priser i i alt 14 kategorier. Blandt vinderne i de øvrige kategorier var Dublin Airport med det bedste Twitter feed, mens Amsterdam Schiphol blev kåret som vinder af bedste mobil app.