Hvis man trænger til et afbræk fra Paris og gerne vil cykle, løbe, ride eller, som en anden Tarzan, kaste sig ud i disciplinen »ziplining« - så er et besøg i Bois de Vincennes oplagt.

Den 10 kvadratkilometer store Bois de Vincennes park i det østlige Paris er græs, træer, søer - men også præparerede steder at bevæge sig rundt blandt græs, træer og søer på.

Parken er lidt større end Frederiksberg Kommune og næsten uanset hvilken form for aktiv bevægelse, man gerne vil være i, er det muligt at dyrke det her.

For løbere er der markerede stier i forskellige længder, den ene af dem i et bilfrit område, for cyklister er der både asfalterede og grusveje at trille ad - det sidste blandt andet langs med nogle af de mange kanaler, der er i parken.

Og vil man gerne have sin løbetur piftet op med små forhindringer undervejs, er der et 2.500 meter langt såkaldt fitness track.

Skal det være mere ekstremt end det, i hvert fald i forstanden længere over jorden, skal man ind i området Parc Floral, en botanisk have midt i skoven, hvor Paris’ eneste træklatre-bane, Evasion Verte, har hjemme.

Her kan alle adrenalin-junkies, både børn og voksne, prøve kræfter med 60 forskellige forhindringer i højden, fra hængebroer og rebvægge til svævebaner op til 12 meter over jorden.

Et gammelt træningsområde for soldater

Bois de Vincennes er sammen med bois de Boulogne Paris’ to største skove i nogenlunde nærhed af den franske hovedstad.

Vincennes har eksisteret i snart 1.000 år, og byggeriet af slottet, der lægger navn til skoven, Chateau de Vincennes, blev påbegyndt af den daværende kong Philip VI tilbage i 1336.

Området blev åbnet for offentligheden i det 18. århundrede, indtil den i 1794 igen blev lukket for at gøre skovene til træningsområde for soldaterne, der skulle kæmpe i den franske revolution.

Herefter, midt i 1800-tallet, blev der lagt mange kræfter og kreative tanker i at udvikle Bois de Vincennes, så det ville være et ligeså lækkert sted for befolkningen at tage hen, når den ville have luft og natur, som Bourgogne-skoven på den anden side af Paris.

Det er lykkedes, parisierne tager i stor stil til vincennes-skoven. Dog ikke mere, end at der er masser af fred og ro. Og plads til at være aktiv uden at være bange for at løbe, cykle eller svinge sig ind i nogen.

Bonus-info:

I Bois de Vincennes ligger der også en travbane. Der er plads til 40.000 tilskuere, så man bør unde sig selv at overvære et løb, stemningen kan være temmelig berusende. Der er ingen løb i juli, men fra 17. august er der løb tre gange om ugen.