Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, fremskynder sin hjemrejse efter B.T.'s afsløringer om løgn med mandens ophold i Danmark.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Hun lander fredag kl. 17.38 i Kastrup Lufthavn. Til Ritzau bekræfter Socialdemokratiet, at Helle Thorning-Schmidt lander i lufthavnen med Air France fra Paris, hvor hun har mellemlandet. Hun vil ifølge partiet svare på spørgsmål i lufthavnen, ikke andre steder.

Beslutningen om at afbryde sin sommerferie er truffet efter B.T.s afsløringer af, at Helle Thorning-Schmidt har givet urigtige oplysninger til Justitsministeriet om sin mands ophold i Danmark.

I oktober 2009 forsøgte Thorning at indhente en tilladelse til, at hendes mand, Stephen Kinnock, kunne stå som medejer af familiens hus på Østerbro i København. Her slog hun i to mails til ministeriet fast, at Kinnock hver weekend fra fredag til mandag året rundt opholder sig i Danmark.

DEBAT: HVEM ER VÆRST? HELLE ELLER LENE?

Senere understregede hun dog i forbindelse med den såkaldte "skattesag", at Kinnock blot var på dansk weekendvisit 33 gange om året. I går erkendte Helle Thorning-Schmdit så i en mail, at det var oplysningerne til Justitsministeret, som havde været usande.

- De oplysninger der i efteråret 2009 blev sendt til Justitsministeriet vedr. min mands tilskødning af vores ejendom har vist sig ikke at være præcise. Det var en sløset fejl, som jeg naturligvis beklager, skrev Helle Thorning-Schmidt.Samtidig slog hun fast, at hun hurtigst muligt ville rette op på fejlen.

- Vi vil nu tilsende Justitsministeriet den endelige opgørelse af min mands ophold i Danmark. Om det får konsekvenser for Justitsministeriets tidligere afgørelse vil vi lade være op til Justitsministeriets samlede vurdering af de afgivne oplysninger, skrev hun i mailen.Mere følger....