Regeringen vil skærpe kravene til udlændinge, som vil have dansk statsborgerskab. Men kan du klare den test, som udlændingene skulle igennem, da Venstre sidst sad ved magten?

Integrationsminister Inger Støjberg barsler med en ny indfødsretsprøve, der svarer til den, som Thorning-regeringen afskaffede for to år siden.

I dag skal ansøgerne svare rigtigt på 22 ud af 30 spørgsmål, men Støjberg og regeringen ønsker at udvide antallet af spørgsmål til 40, hvoraf man skal have 32 rigtige. Ifølge DR bliver antallet af spørgsmål i ukendt pensum hævet fra tre til fem.

I den anledning har vi fundet VK-regeringens gamle prøve frem, og herunder kan du så teste dig selv og finde ud af, om du ville kunne bestå kravene fra dengang. Held og lykke.

Kan du klare mere?

Da Thorning-regeringen i 2013 afskaffede VK-regeringens indfødsretsprøve, blev den erstattet af den såkaldte statsborgerskabsprøve, der ifølge Justitsministeriet »vægter aspekter af det hverdagsliv og det aktive politiske liv, som møder borgerne i et moderne samfund«.

I den Thorning-regeringens prøve - altså den nuværende - skal man svare rigtigt på mindst 22 ud af de 30 spørgsmål. Kan du klare den?

Test dig selv her.