Klippet er fra DR2 - se programmet i aften kl 21.40.

Det er imod aftalen om flygtningestramninger og bekymrende at lytte til for Dansk Folkeparti, når justitsminister Søren Pind (V) siger, at det kun er flygtninges »væsentlige værdigenstande«, der skal beslaglægges.

Det siger Martin Henriksen (DF), udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, efter Pind har forklaret, hvordan politiet skal forholde sig til den nye asylstramning, som åbner for ransagning og beslaglægning af flygtninges ejendele.

»Vi taler om væsentlige værdigenstande, som ikke har personlig affektionsværdi. Vi taler om en situation, hvor en mand kommer gående med en kuffert fuld af diamanter og samtidig søger ly i Danmark. Det er sgu da kun rimeligt,« siger Søren Pind til DR-programmet »Vi ses hos Clement« søndag aften. Ransagningerne og beslaglæggelserne skal ske for at sikre, at flygtningene kan betale dele af deres ophold i Danmark selv.

Men det er ikke aftalen, at det kun er kufferter med diamanter, der kan beslaglægges, understreger Martin Henriksen:

»Jeg ved ærlig talt ikke, hvad der sker for partiet Venstre. Nu fabler Søren Pind om, at politiet kun skal konfiskere diamanter fra flygtninge. Men i forhandlingerne har vi da også talt om pengebeløb og mindre smykker.«

»På intet tidspunkt under forhandlingerne har regeringen sagt, at politiet kun skal konfiskere midler, når der er tale om meget store pengebeløb eller store diamantfund. Jeg bliver virkelig bekymret, når jeg hører justitsministeren sige den slags,« siger Martin Henriksen.

Aftalen om, at politiet må ransage og eventuelt beslaglægge nyankomne flygtninge og migranters værdigenstande, er en del af de stramninger, regeringen sammen med resten af blå blok og Socialdemokraterne har vedtaget i november.

Samtidig var det netop et af i alt 34 punkter, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fremlagde i starten af måneden. Siden har partierne forhandlet og aftalt, hvad der kan gennemføres.

Den sidste portion af stramningerne er endnu ikke faldet på plads endnu, fordi man ikke kan blive enige om de såkaldte flygtningelandsbyer.

BNB