Henrik Sass Larsens comeback som gruppeformand for Socialdemokraterne vil være en stor styrkelse af den socialdemokratiske folketingsgruppe, lyder det fra Pernille Rosenkrantz-Theil

Det er en stor styrke for både statsminister Helle Thorning-Schmidt og den socialdemokratiske folketingsgruppe, at Henrik Sass Larsen nu er på vej til at gøre comeback i den socialdemokratiske ledelse og ventes udpeget som gruppeformand ved en rokade senere i dag.

Sådan lyder meldingen fra en begejstret Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

- Det at have en stærk gruppeformand kan ikke være andet end godt for både Thorning og gruppen, siger socialdemokraternes energiordfører.

Henrik Sass Larsen var en magtfuld politisk ordfører, indtil hans karriere pludselige knækkede efter valget i september sidste år. Det skete, da han ikke kunne godkendes af PET som minister i Thornings regering. Som politisk ordfører var han en kontant, men også sikker sparringspartner for de socialdemokratiske ordførere, og den rolle håber Rosenkrantz-Theil nu, at han kan få igen.

- Sass har en utrolig god fornemmelse for politik. Han har en sikker hånd, og han er utroligt god for ordførere at spille bold op af. Han har overblik over, hvilken retning vi skal gå i og er god til at få folk med sig. Man ved, hvor han står, og det er sgu nogle gange det vigtigste i politik, siger Rosenkrantz-Theil.


Spørgsmålet, om hvorvidt Sass Larsen også kan gøre comeback som minister, afgøres af PET og Helle Thorning-Schmidt, men Pernille Rosenkrantz-Theil beskriver hans kaliber som "større end gruppeformand".

Den nuværende gruppeformand er Mogens Jensen skal ifølge Information være ny næstformand for Socialdemokraterne sammen med Københavns overborgmester Frank Jensen. Henrik Sass Larsen vil ikke kommentere sagen. Socialdemokraternes skal tage stilling til rokaden på et gruppemøde i dag.