De danske boligejere blev taberne i den finanslovsaftale, der blev indgået tirsdag mellem regeringen, Venstre og Konservative, mener Liberal Alliance.

Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, er skuffet over, at Venstre og Konservative ikke valgte at stemme imod regeringens plan om ikke at ændre lovgivningen for de fejlagtige ejendomsvurderinger fra 2011.

- Det er kun få dage siden at V og K kaldte regeringens plan for 'hamrende uretfærdig', 'et slag i ansigtet på landets boligejere' og 'en katastrofe for boligmarkedet'. Det er den stadig, og derfor er det virkelig trist, at de nu siger ja til at lade den gå gennem Folketinget, siger Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.Finansloven tegnede længe til at blive et samarbejde mellem regeringens og det parlamentariske grundlag, Enhedslisten. Men i sidste øjeblik vendte finansminister, Bjarne Corydon, sig mod V og K. I forbindelse med forhandlingerne valgte V og K at sige god for, at partierne hverken stemmer for eller imod lovforslaget om ikke at ændre lovgivningen for ejendomsvurderinger - som trods små modifikationer altså vil stå mere eller mindre uændret hen i 2013 og 2014.

- Det er virkelig trist, at den borgerlige blok ikke længere står sammen i forsvaret for de danske boligejere. Vi ved, at ejendomsvurderingerne fra 2011 er for høje, og nu vil de blive videreført i de kommende år med en minimal reduktion på 2,5. pct. Det vil betyde, at mange boligejere også i de kommende år vil betale mere i skat, end de skal, siger Ole Birk Olesen.

Liberal Alliance har foreslået øjeblikkeligt at reducere ejendomsvurderingerne med 10 pct. og samtidig sikre, at alle de boligejere, der har betalt for meget i boligskat siden 2003, automatisk får deres penge tilbage.

- Det burde være en urokkelig grundpille i forholdet mellem staten og danskerne, at ingen bliver tvunget til at betale mere i skat, end loven foreskriver - og hvis det alligevel sker, at den uretmæssigt opkrævede skat betales tilbage. Sådan er det ikke længere i Danmark. Det er helt uacceptabelt, og jeg forstår simpelthen ikke, at Venstre og Konservative vil være med til det her, siger Ole Birk Olesen