Dansk Folkeparti kræver, at Danmark ikke følger EU-dom, som går imod udlændingepolitikken. Ikke råd, som "kan bruges til noget som helst", mener statsministeren

Useriøst, uansvarligt og utroværdigt.

Det er blot nogle af de ord, som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) bruger til at beskrive Dansk Folkepartis politik om EF-Domstolens kontroversielle afgørelse, der har sat dansk udlændingepolitik under pres. Dansk Folkeparti har foreslået, at Danmark ikke følger domstolens seneste dom. Men det afviser statsministeren.

- Jeg er bare nødt til at sige, at det kan ikke i en retsstat være en løsning at følge Dansk Folkepartis råd om bare at trodse domstolens afgørelse. Det kan ikke nogen seriøst mene, vel? Det er nemt for Dansk Folkeparti, at sige det. Det er et nemt budskab at gå ud med. Men der er jo ikke nogen, som vil se troværdigt og ansvarligt på det at lede et land i regering, der kan få sig selv til at sige, at man bare skal trodse det, domstolen har sagt. Så det er ikke et råd, som kan bruges til noget som helst, siger Anders Fogh Rasmussen.

/ritzau/