Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Farum-kommisionen fremligger i dag - torsdag - sine konklusioner i den såkaldte Farumsag, der har den tidligere borgmester og skatteminister Peter Brixtofte (tidligere V) i hovedrollen.

Justitsminister Morten Bødskov modtager Farum-kommissionens beretning torsdag den 12. april klokken 10, hvor den samlede kommission vil aflevere beretningen til justitsministeren.

Hele beretningen, som også offentliggøres torsdag, er inddelt i 16 bind, og medregner man bilag, løber det samlede omfang op i 12.546 sider.

Farumsagen begyndte at rulle tilbage i 2002, da BT begyndte at skrive om de kritisable forhold i Farum Kommune.

Kommissionen blev nedsat i 2002 af S, SF og DF. Godt ti år senere er den nu klar til at fremlægge sit arbejde og klarlægge hvad der skete i Farum Kommune under den tidligere borgmester Peter Brixtofte.

Farumsagen drejer sig kort sagt om Peter Brixtofte og hans tid som borgmester, misbrug af kommunale midler, rødvin og sponsorater til de lokale sportsklubber.
 
Den tidligere Venstremand Peter Brixtofte sad som borgmester i Farum Kommune i årene 1985-2002.

Peter Brixtofte blev for år tilbage dømt for sine ugerninger. Straffesagen mod den tidligere bykonge blev dengang delt op i to.

Den mindste af dem, den såkaldte sponsorsag, blev endeligt afgjort i 2008, da Højesteret stadfæstede dommen på to års fængsel for groft mandatsvig. 

Den største af sagerne handler om overskridelse af repræsentationskontoen, returkommission og ulovlige millionlån. Den kostede Peter Brixtofte to års ubetinget fængsel.
   

Andre læser også