Lyt til artiklen

Anna Holm har truffet en svær beslutning. Den 34-årige mor til to og tidligere OL-maratonløber indstiller karrieren på topplan.

Den bornholmske løber deltog i OL i Rio de Janeiro i 2016 og i flere europamesterskaber, men fremover vil hun kun konkurrere som motionist.

»Jeg nyder stadig at løbe. Løb vil altid være en del af mit liv. Men nu bliver det på en ny måde. Måske et motionsmaraton i New York eller London,« siger hun.

Anna Holm bor i Rønne med sin svenske mand, Victor Larsson, og arbejder som journalist på Bornholms Tidende.

»Da jeg fik min første datter, Olivia, var jeg overbevist om, at jeg skulle tilbage til eliteidræt. Jeg trænede flittigt under graviditeten og kom hurtigt i gang igen med både lange løbeture og intervaltræning. Da Olivia var ti måneder gammel, løb jeg ti kilometer på 35 minutter og 15 sekunder her på Bornholm,« siger hun.

»Jeg kunne godt mærke, at der var sket noget positivt med min krop efter graviditeten. Det var nemt at løbe den tid, selv om jeg ammede og stadig ikke var tilbage i fuld træning. Så det var ret opløftende og passede til beskrivelsen fra flere løbeveninder, der har fortalt om et boost efter graviditeten.«

Samtidig kunne Anna Holm dog også mærke, at hendes motivation ikke var den samme. Drømmen om det næste store mesterskab og den næste hurtige tid fyldte ikke i hendes tanker som før.

»På mine lange løbeture, som ellers altid har været min absolutte favorittræning, tænkte jeg ofte på, at jeg ville korte turen af, så jeg kunne komme hurtigere hjem til Olivia. Og så fyldte ønsket om endnu et barn mere og mere,« siger hun.

»Nu har vi fået nummer to, Linnéa. Hun er snart fire måneder. Min kærlighed til løb er intakt, men min motivation i forhold til at dyrke eliteidræt er ikke vendt tilbage.«

Anna Holm træner hver anden dag sammen med sin mand, hvor de har deres piger med i en dobbeltvogn/søskendevogn, som de skiftes til at skubbe.

»Undervejs stopper vi vognen, så vores ældste datter kan kaste grankogler mod en stor sten på vores rute og også kan få lov at løbe og gå lidt,« siger Anna Holm.

Den bornholmske maratonløber med en personlig rekord på 2.33.02 fra Frankfurt 2017 er nærmest født ind i atletikken. Hendes mor, Mette Holm Hansen, er tidligere VM-maratonløber, og hendes far, nu afdøde Henrik Jørgensen, er dansk atletiks største langdistanceløber gennem tiderne og vinder af London Marathon i 1988. Familien har sammenlagt vundet ni sejre i Eremitageløbet.