Lyt til artiklen

Forskere har regnet på, hvor længe vi mennesker kan overleve, hvis zombie-pandemien rammer. Det er ikke opløftende, resultater.

Hvis zombie-pandemien en dag bliver en realitet, har vi mennesker angiveligt kun 100 dage til at få udlevet vores drømme og sagt farvel til dem, vi elsker. Det har studerende fra University of Leicester ved hjælp af en matematisk model fundet ud af, skriver livescience.com ifølge Videnskab.dk.

Forskerne er nået frem til beregningen ved hjælp af den matematiske SIR-model, som bruges inden for epidemiologien til at udregne, hvordan sygdomme spreder sig over tid.

De lavede deres beregninger ud fra, at hver enkelt zombie ville have 90 procent succes med at finde og inficere ét menneske om dagen. Zombie-pandemien ville dermed være dobbelt så smitsom som Den Sorte Død, der hærgede Europa i 1300-tallet.

Læs mere hos Videnskab.dk: Forsker: Sådan overlever du Zombie-pandemien http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/forsker-sadan-overlever-du-zombie-pandemien

Forskerne gik ligeledes ud fra, at en zombie kunne leve 20 dage. De regnede ud, at det ville tage 20 dage for en enkelt zombie at starte en epidemi og fandt frem til, at der efter 100 dage med 190 millioner zombier på Jorden ville være kun 181 mennesker tilbage.

De studerende skriver dog i studiet, at en mere realistisk model vil tage forbehold for, at hver enkelt zombie vil finde færre mennesker med tiden, da der simpelthen vil være færre mennesker at finde.

Læs mere hos Videnskab.dk: Videnskabs-TV: Hvorfor er zombier og vampyrer så uhyggelige?

»Vi har heller ikke inkluderet muligheden for, at mennesker kan dræbe zombierne,« skriver de i studiet.

Men frygt ikke: I en efterfølgende artikel rettede de studerende deres model til. De udvidede zombiens levetid til 1 år, men gav også hvert menneske 10 procent chance for at slå én zombie ihjel om dagen.

Desuden gav de kvinder i den fødedygtige alder mulighed for at reproducere sig selv hvert tredje år.

Læs mere hos Videnskab.dk: Hvorfor får jeg blodsmag i munden, når jeg træner hårdt? http://videnskab.dk/krop-sundhed/hvorfor-faar-jeg-blodsmag-i-munden-naar-jeg-traener-haardt

Ud fra denne model ville menneskepopulationen hurtigt falde til få hundrede, men zombierne ville dø efter 10.000 dage, hvorefter menneskene ville begynde at genvinde deres kræfter.

Andre historier på Videnskab.dk

Tidsskrift ser nærmere på ny Penkowa-udgivelse

Grundforsker: Fejl kan lede til de største opdagelser