Storsvindleren Felix Vossen – filmproduceren bag den britiske udgave af filmen ’Pusher’ – jages over hele verden.

Ingen havde set det komme. Aktiehandler og filmproducer Felix Vossen fremstod over for sine indflydelsesrige venner i både filmbranchen og investeringsverdenen som et sikkert kort, når opsparingen skulle investeres. Man følte sig tryg i hans selskab på de talrige båd- og jagtture.

Venner, kolleger, kæreste og familie stolede blindt på den 41-årige tysker, der med sin charme og sit venlige væsen formåede at lokke dem til at investere op mod en halv milliard kroner i hans fupnumre.

Nu er han forsvundet, og det samme er pengene.

Filmproduceren har arbejdet sammen med den danske prisvindende instruktør Nicolas Winding Refn, da de i 2012 samarbejdede om den britiske genindspilning af det store hit ’Pusher’. Filmen banede 16 år tidligere vej for blandt andre Mads Mikkelsens gennembrud.

I dag er produceren blevet omdrejningspunktet i en international menneskejagt.

I alt har 26 af hans tidligere venner og forretningspartnere fået en britisk domstols ord for, at fupmageren skal betale dem 467 millioner kroner.

Nu har de slået pjalterne sammen for at opspore svindleren, mens de stadig lever i håbet om at få en del af det tabte tilbage. Flere af dem er gået personligt konkurs.

Fester og jagtture

Deres bedste våben er alle de billeder og videoklip, de optog af Felix Vossen til fester, jagtture og på dækket af forskellige luksusyachts. De gør alt for at sprede billederne på hjemmesider og videoer med navnet ’Vossen Manhunt’, så storsvindleren en dag bliver genkendt. Og det skal gå hurtigt, for de frygter, at han skylder endnu større beløb til andre investorer.

Felix Vossen fotograferet på sin luksusyacht.
Felix Vossen fotograferet på sin luksusyacht. Foto: Facebook/Vossen
Vis mere

I mellemtiden lever Felix Vossen et liv på flugt. Schweizisk politi har udstedt en arrestordre, både FBI og Scotland Yard har ham i søgelyset, og en britisk domstol har indefrosset hans bankkonti.

Slettede alle beviser

Hvad der fik Felix Vossen til at lave sit forsvindingsnummer, er stadig uvist. For tyve år siden slog tyskeren sig ned i London, hvor han begyndte sin aktiehandel. Siden indledte han en karriere som filmproducer og lod sig fotografere ved de glamourøse filmfestivaler.

Ingen fattede mistanke, da han 3. marts i år steg om bord på en flyvemaskine i London med retning mod Zürich, Schweiz, hvor han også havde et kontor. Vennerne så ham aldrig siden. Møblerne stod uberørt i hjemmet i London, men på kontoret havde han sørget for at slette alle beviser.

Hans daværende kæreste, fotomodellen og tv-værten Sophia Rafaat, var den første til at modtage tegn på, at noget var gruelig galt:

»Jeg er så ked af det. Det var aldrig min mening at såre dig, og jeg troede altid på, at jeg kunne gøre det godt igen. Men det blev bare værre og værre,« skrev Felix Vossen i en sms to uger efter, at han steg på et fly mod Schweiz.

78-årige Tom Trotter, en pensioneret sikkerhedskonsulent fra Newcastle, fortæller, hvordan Felix Vossen sørgede for at samle friske investeringer ind kort før sin flugt. Tom Trotter investerede først en million kroner, og efter at Felix Vossen udbetalte et afkast til ham, blev han lokket til at betale yderligere 675.000 kroner.

»Da det begyndte at brænde på, begyndte han samtidig at planlægge sin flugt. Han tog rundt til dem, der stolede på ham, for at samle endnu flere penge ind,« siger Tom Trotter til avisen The Telegraph. Han mødte svindleren gennem fælles bekendte og blev hurtigt betaget af tyskeren.

»Han kan være ekstremt charmerende og var i stand til at indynde sig i folks liv i flere år. Næsten alle hans ofre var hans venner. Han stjal ikke blot vores penge, men også vores tillid til mennesker,« siger Tom Trotter.

Mistede hele sin opsparing

En anden ven og storinvestor, filmklipperen 52-årige Ray Stevens, mistede hele sin opsparing:

»Igennem alle disse års venskab, middage og ferier satte jeg aldrig spørgsmålstegn ved hans ærlighed,« siger han.

Nu håber de, at billederne af manden med den brede næse, de små tænder og den store rynke i panden får folk til at genkende Felix Vossen. Deres håb forværres af, at svindleren, lige før han forsvandt, var begyndt at lege med tanken om plastikkirurgi.