Kaptajn af sejlskib anholdt for at efterlade en mindreårig, 16-årig dreng på øen Islote de Lobos, en del af De Kanariske Øer.

La Guardia Civil har i Fuerteventura anholdt kaptajnen af et sejlskib. Han er 22 år gammel og sigtes for at have svigtet ansvaret for mindreårig på 16 år og efterladt ham på øen Islote Lobos alene i 27 timer indtil den mindreårige blev fundet af øens beredskab, oplyser kystvagten.

Den anholdte B.F. med dansk nationalitet var overladt ansvaret for den mindreårige, også med dansk nationalitet, da han arrangerede bådudflugter for vanskelige unge.

Ifølge den spanske pressemeddelelse var den mindreårige i følgeskab med kaptajnen af skibet samt to pædagoger på skibet. Et 16 meter langt skib, ved navn 'Silvermoon', der sejlede under dansk flag.

I følge det spanske politi kastede skibet anker ved øen Islote de Lobos, hvor man efterlod den mindreårige, den eneste passager på udflugten, angiveligt som straf for at have taget et dyr med ombord og sluppet det fri.

- Det er en kæmpe misforståelse. Han blev ikke straffet. Han var kun alene kort tid. Han tog på landlov, som søfolk har gjort i årevis, siger Kim Lundin, leder af Ocean Life - et socialpædagogisk skibsprojekt for socialt belastede, omsorgssvigtede unge.

Drengen blev passet op af en lokal parkbetjent. Da drengen ikke taler spansk og kun lidt engelsk, og kan virke konfus, tilkaldte betjenten politiet i Fuerteventura. Kort efter at parkbetjenten har passet drengen op, blev skibet bordet af kystpolitiet.

- Problemet er, at vi ikke havde det brev (Letter of appointment), vi ifølge loven skal have ombord. Et brev, der bekræfter at den mindreåriges forældre har givet tilladelse til hans ophold. Vi havde glemt det. Det er en meget stor, dum fejl. Kort efter at parkbetjenten har passet drengen op, blev skibet bordet af kystpolitiet.

Såvel dreng som kaptajn og et spansktalende medlem af den fire mand store besætning blev sejlet til politiet i Fuerteventura. Indtil Lundin fremskaffede brevet med bekræftelse blev kaptajnen fængslet og drengen anbragt hos en familie. Alle er nu samlet igen på SIlvermoon.

- De skal lige sunde sig. Det har været en ubehagelig oplevelse, siger Lundin.