Politiet har fået flere anmeldelser om især udlændinge, der laver tricktyverier på årets festival

Festivalen oplever en del anmeldelser fra festivalgængere, der bliver udsat for tricktyverier eller anden form for kriminalitet af især udlændinge.

11 rumænske statsborgere blev lørdag morgen kl. 08.20 stoppet af politiet på Roskilde Station. Seks af dem blev taget med på stationen, men blev alle løsladt igen, bortset fra en 29-årig mand, der ikke var i besiddelse af hverken pas eller gyldige ID-papirer. Det fremgår af Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport. 

- Vi oplever en del udlændinge, der laver tricktyverier eller kører pirattaxa, noget vi er meget opmærksomme på, siger vagthavende hos politiet på festivalpladsen. 

Lørdag aften og nat modtog politiet også flere anmeldelser fra folk, der blev udsat for tyveri af mobiler og penge. Blandt andet en 20-årig kvinde, der var på vej hjem fra festivalen, og i tunnelen blev passet op af to mænd, der virkede glade og 'dansede' omkring hende. Bagefter forsøgte de dog at røve hendes taske, inden de løb fra stedet, Pigen opdager derefter, at de har stjålet hendes mobiltelefon.

Senere på aftenen henvendte to unge mænd sig, der også havde været udsat for tyveri af de samme gerningsmænd.

Politiet fangede de to mænd, inklusive en anden, der alle tre stammede fra Algeriet.