Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget flere henvendelser om mulig pirattaxa-kørsel.

Traditionen tro opstår der kaos og lange ventetider når titusinder af fest- og musikglade mennesker bevæger sig mod markerne på Roskilde Festival. Men nogle ser også festivalen som en mulighed for at tjene nogle ekstra penge, ved at køre ulovlige taxature, også kendt som pirattaxa.

Eksempelvis opdagede en patrulje nær Roskilde lørdag en svensk registreret Chevrolet, der kørte i sydlig retning med tre passagerer og en del bagage. Den 55-årige fører, der var svensk, fortalte betjentene, at han blot gav de tre passagerer et lift til festivalpladsen fra Roskilde Station.

Passagererne fortalte dog, at de havde lavet en aftale om 200 kroner for liftet, og den 55-årige svensker blev derfor sigtet, da hans bil ikke var godkendt til hyrekørsel og han ikke havde kørekort til erhvervsmæssig persontransport.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi har de i løbet af festivalens første døgn modtaget flere anmeldelser om mulig pirattaxa-kørsel. Det er oftest udenlandske personer, der tilbyder ture til festivalpladsen og turene er ofte dyrere end ved en autoriseret hyrevogn.

Politiet opfordrer folk til at holde sig til shuttle-busserne ved Roskilde Station eller autoriserede taxaer, da der kan være risiko for at man bliver snydt eller bestjålet i pirattaxaer.