Årets Roskilde Festival kan gå hen og blive en blandet fornøjelse. Der er både sommertemperaturer og regnbyger på papiret

Havde man frygtet mudderbad og konstant vådt tøj på Roskilde, bliver man glædeligt overrasket. Havde man til gengæld håbet på 30 grader og konstant solskin, bliver man nok lidt skuffet. Vejret de kommende dage ser nemlig ud til at blive noget blandet.

Både lørdag og søndag har blæsten og bygerne taget over, og det slipper vi heller ikke for i morgen, mandag, hvor temperaturerne landet over vil snige sig op på 15-20 grader.

- Et lavtryk, der bevæger sig hen over Sydsverige giver nogle byger og lidt blæst, også i Roskilde. Men lavtrykket er ved at bevæge sig væk fra os, og så vil vinden aftage. Men småbyger og en overskyet himmel slipper vi ikke for i morgen, fortæller vagthavende hos DMI Tine Zeuthen.

Solen og de lidt varmere grader vil til gengæld være at finde lidt senere på ugen. Fra tirsdag til torsdag vil vejret landet over være lidt ustadigt med lokale byger, blæsende sydvestenvind og temperaturer mellem 15 og 22 grader med flest skyer onsdag. 
Op mod weekenden sker der til gengæld noget. 

- Der kommer et højtryk over Nordsøen, der vil stabilisere vejret. Det betyder, at fredag, lørdag og søndag bliver med tørt vejr og nogen sol med temperaturer mellem 18 og 23 grader, dog med en smule blæst. Der vil altså være perioder med regn i den kommende uge, men ikke noget i retningen af skybrud eller sådan noget, siger Tine Zeuthen fra DMI.