Lyt til artiklen
De seneste to år har Shaka Loveless haft stor succes. Den har han skullet lære at tackle.

Tomgang. Det var titlen på Shaka Loveless gennembrudssingle for et par år siden. Siden har den 29-årige sangers liv været alt andet end tomgang.

Fuld fart frem i turbo-tempo er mere rammende. Radiohit som ’Tomgang’, ’Ikke mere tid’ og nu ’2 mod verden’ får masser af downloads, stort pladesalg. Især sommerturnéen sidste år var et rent triumftog. Mandag udkommer albummet

Succes, ja. Men Loveless følte sig også som centrum i en menneskelig malstrøm.
Undervejs oplevede han et brud med sin daværende kæreste. Samtidig måtte han lære at tackle sin succes.

Sange i vadestedet
- Sangene er opstået i et vadested, siger Shaka Loveless.

- De er skrevet i kølvandet på mit brud med min kæreste, Det var mit hoved fyldt af. Bruddet blev et udgangspunkt. Du kan kalde sangene øjebliksbilleder fra den periode, siger Shaka Loveless.
Det handler om at komme overens med bruddet. Komme glad videre i livet. ’Dengang du græd’, opsummerer erkendelsen i den smertefulde proces,

- Det er jo fuldstændig vildt at kunne lave det, man drømmer om. Anerkendelsen betyder meget for mig. Men jeg har helt klart skulle lære at agere i det. Mit hoved har været tusinde steder på samme tid. Jeg blev stresset. Fordi der skete så mange ting på samme tid. Jeg har betalt nogle dyre lærepenge Nu føler jeg, at jeg har lært at håndtere det, der følger med succesen.

Hvad har du gjort?

- Jeg har lært, at der er noget, der hedder arbejde. Der er noget, der hedder den private Shaka Loveless Grøn. Jeg har skullet lære, at hverken det positive eller negative, folk siger, handler om mig som person. Det handler om sangeren Shaka Loveless. Jeg har det med at tage det for meget ind, når folk kritiserer. Det skal jeg lære at håndtere.

Lad os kalde det urban pop

Loveless er op vokset i Østjylland med en musikalsk far, den amerikanske bluesmusiker James Loveless, Det har haft afgørende indflydelse på Shaka livsbane.

- Det var en fest at hænge backstage, se min far spille. Miljøet med musikerne. Min drøm om musik handlede om at være en del af et miljø, hvor man arbejdede sammen for at blive bedre, siger Loveless.

Som 12-årig spillede han trash metal. Senere da han flyttede til København, spillede han med Kristian Leths The William Blakes. Senere igen blev han en del af reggaemiljøet omkring Pharfar. Mange kalder ham derfor reggaemusiker.

- Jeg er ikke reggaeartist. Jeg indspiller i en danske poprock tradition. Jeg er kommet frem til at kalde det urban pop. Velvidende at det siger mange om deres musik, når de ikke rigtig ved, hvad de ellers skal sige, siger Shaka Loveless med et grin.