Medina på scenen til DMA 2012. Arkivfoto af Aura.
Medina på scenen til DMA 2012. Arkivfoto af Aura. Foto: Martin Rosenauer / Martin Sylvest Andersen

De fleste havde forventet, at 'Årets Danske Kvindelige Kunstner' ville blive Medina, da der i aftes blev uddelt priser ved DMA i Forum i København. Hun har det seneste år har fået massiv airplay med sit seneste album. Ligesom hun for mindre end tre uger siden vandt prisen 'Best Danish Act' ved MTV’s European Music Award.

Men sådan skulle det ikke gå.

Prisen gik i stedet til Aura Dione, der også har haft stor succes med sit andet album i det forgangende år. Ikke mindst nummeret 'Geronimo', er blevet spillet igen og igen på de danske radiostationer.

Men at det var Aura, der blev råbt op, da prisen skulle uddeles, det kom meget bag på mange. Ikke mindst hovedpersonen selv.

- Det var et chok og helt fantastisk på samme tid. Jeg er simpelthen så stolt over, at jeg er den eneste kvinde i aften, der modtager en pris, sagde hun efterfølgende til BT. Den anden pris den 27-årige sangerinde løb med, var prisen for årets hit for nummeret 'Geronimo'. Også her vippede hun Medina – der var nomineret for nummeret 'Kl. 10' – ned af scenen.

Hun bruger dog ikke så meget tid på at tænke over, hvem hun har slået.

- Jeg laver bare min musik, som jeg har gjort siden jeg var fem år gammel. Jeg har haft det svært inden jeg fik gang i min karriere. Jeg har til tider måtte løbe dobbelt så stærkt som alle andre, for at få tingene til at hænge sammen. Så at det i aften er min aften, det er jeg bare super glad og taknemmelig for, sagde hun.

- Jeg fik to priser i 2008. At kunne gentage det igen i år med min anden plade, det er en drøm, der går i opfyldelse.

Selvom Danmark er et lille land, så er det at vinde to så præstigefyldte danske musikpriser virkelig noget, den nykronede popdronning værdsætter.

- Det er et kæmpe skulderklap. Jeg rejser meget rundt i verden og turnerer, men det at komme hjem til det land, jeg er opvokset i og blive anerkendt, det betyder rigtig meget for mig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.