Vordingborg Festuge meldte torsdag aften ud, at man måtte aflyse 2017-udgaven af den populære festuge. Men allerede samme aften står et nyt hold ildsjæle klar til at opføre festugen i den sydsjællandske by.

Handelsforeningen, Vordingborg Idrætsforening og Erhvervsforeningen er nemlig gået sammen for at finde en løsningsmodel, så festugen alligevel kan blive en realitet i uge 28.

»Vi satser på, at det bliver til noget,« siger Bent Jensen fra Vordingborg IF til BT.

Grunden til at Vordingborg Festuge i første omgang meldte aflyst skal findes i, at SKAT ikke ville godkende festugekomitéen som en forening. Festugen kunne derfor ikke momsfritages, som den ellers har været i årevis.

Det kunne festugens økonomi ikke holde til, og derfor meldte man aflyst.

Men de tre foreninger er jo netop foreninger, og det er derfor planen, at de skal være arrangører af Vordingborg Festuge i den nye konstellation.

»Vi har måttet træde sammen hurtigt og finde ud af, hvad vi gør. Men vi prøver at komme ind som arrangører, og så får vi flere af de garvede, som har lavet det i mange år, med i projektet,« siger Bent Jensen.

I øjeblikket arbejder de nye folk bag projektet på højtryk for at få styr på det kommende arrangement, for der er et par udfordringer.

»Vi skal have styr på det økonomiske, så ikke foreningen går nedenom og hjem, hvis vi har seks dage med regn,« siger Bent Jensen.

Han er dog sikker på, at man igen i år vil kunne afholde Vordingborg Festuge.

»En eller anden form for festuge, det bliver der. Det vil jeg godt love,« siger Bent Jensen og tilføjer grinende:

»Der røg den sommerferie.«

Så noget tyder på, at Vordingborg Festuge alligevel bliver til noget i år. Det bliver dog med nye arrangører, og muligvis også lidt anderledes end normalt, men festuge: Det bliver der!