Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Var du i Royal Arena mandag? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Kun hver sjette koncertgæst kunne hænge sin jakke under mandagens koncert med The Weeknd i Royal Arena. Det får flere til at kritisere hovedstadens nye koncertsted. »Du kan altid finde 5-6 mennesker, der er utilfredse, hvis du vil,« svarer direktør

»Nedtur«.

Så kontant var udmeldingen fra Jonatan og tre andre gæster, der skulle til koncert med The Weeknd mandag aften. Trods en billetpris på 600 kroner måtte de fire unge gæster nemlig slæbe deres store vinterjakker med ind i salen under den flere timer lange koncert.

Det var de ikke alene om. Flere hundrede gæster dansede rundt iført vintertøj og regnfrakker, mens musikken spillede.  Royal Arena, der endte med at koste 1,4 milliarder kroner, har nemlig kun begrænsede garderobepladser. Det blev allerede bemærket af Niels Pedersen, da han anmeldte en af Metallicas fire koncerter for dagbladet Børsen.

»De har lige bygget verdens fedeste arena, og så har de et lille antal aflåste skabe og så nogle gamle garderobe-stativer, som står ude i en gang. Det er under al kritik,« siger Niels Pedersen, der opfordrer Danish Venue Enterprise, der står for Royal Arena, til at gøre noget ved sagen.

»Måske er det ikke alle, der går op i den slags til en Metallica-koncert, men det er altså koldt om vinteren i Danmark - det var saftsusme koldt til Metallica – og det er ikke alle, der synes, at det er sjovt at stå 3-4 timer med deres vinterjakker indenfor,« uddyber den erfarne anmelder.


Den nye Royal Arena, der stod klar i Ørestad i begyndelsen af februar, har plads til 16.000 gæster. Hertil er der 1431 garderobeskabe samt »et par tusinde« bemandede garderobepladser. Men det burde være rigeligt, mener den administrerende direktør i Danish Venue Enterprise A/S, Dan Hammer.

»Der er heller ikke 50.000 garderobepladser i Parken, det kan jeg garantere dig for. Ingen har et 1:1 forhold af garderobepladser. Hvis man havde det, ville alle venues være fire gange så store,« siger Dan Hammer og understreger, at der også er grænser for, hvor mange garderobeskabe, man kan sætte op.

Var du i Royal Arena mandag? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

»Det handler jo ikke bare om folks jakker. Det er også et spørgsmål om brandsikkerhed,« mener Dan Hammer, der ikke synes, at problemet er særlig stort.

»Der vil altid være 5-6 forskellige mennesker, der kan sige noget grimt. Jeg synes hellere at I skal skrive noget om, hvor flot Arenaen ser ud og de gode lyd og lysforhold,« siger Dan Hammer.Niels Pedersen er enig i, at Royal Arena har gjort meget ud af at skabe lyd- og lysforhold. Men det ændrer ikke på, at garderobe-faciliteterne er »underbemidlede«.

»Lige om lidt skal Royal Arena til at huse musical-arrangementer, og du kan altså ikke bede det publikum om at lægge deres pels på gulvet under en stol. Det publikum har nogle andre krav«.

Forum, der også huser nogle af Københavns største koncerter, har typisk garderobeplads til hver anden koncert-gæst. Ifølge Peter Buus Hansen, senior project manager, afhænger det både af vejret og af koncerten.»Hvis vi har en kunstner som The XX eller Major Lazor, hvor der er gang i publikum, så ved vi godt, at de skal danse og bliver trætte af at stå med deres jakker,« siger Peter Buus Hansen, der kan have op til knap 6000 garderobepladser til sine 10.000 gæster.

Parken har ikke garderober, men de huser sjældent koncert i vinterhalvåret. Hvis det sker, opstiller man særlige locker systemer, der er indbygget på store lastbiler, der parkeres på Øster Allé.

Var du i Royal Arena mandag? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Andre læser også