Er du en af de motionsløbere, som ofte bliver ved med at udskyde løbeturen og til sidst aldrig kommer af sted, fordi det pludselig er blevet for sent efter de daglige pligter? Hvis ja, så kan du med fordel drage nytte af løbnu.dks guide til, hvordan man lærer at løbe om morgenen.

Ifølge Morten Zacho, der er cand.scient i idræt og træningsekspert, er der fire gode råd, som den nystartede morgenløber kan bruge med fordel.

Første step er at få rykket sin døgnrytme, så man ikke får søvnunderskud, fordi man skal tidligt op og løbe.

- Det er typisk B-mennesker, der går sent i seng og er aktive sent om aftenen, der har svært ved at stå op, men hvis man er indstillet på at ville løbe om morgenen, så bør man gradvist vænne sig til at gå i seng en halv time tidligere, end man plejer, siger Morten Zacho.

Råd nummer to handler om, hvad du indtager, når du er stået tidligt op. Et stort morgenmåltid er ikke sagen inden en løbetur, men en kop kaffe eller te med mælk eller sukker er med til at kickstarte kroppen. Men pas på med ikke at drikke for meget, for det kan give maveproblemer ude på ruten.

- Vent med det sunde morgenmåltid til efter løbeturen, hvor man kan fylde depoterne op. Kaffe eller te giver et boost, men vent mindst et kvarter fra, at man har drukket koppen, til man springer ud i løbeturen, lyder rådet fra Morten Zacho.

Tredje råd er man ikke skal give for meget gas de første par gange. Kroppen skal have en mulighed for at vænne sig til at arbejde så tidligt på dagen.

- Vær ikke for ambitiøs i starten. Læg blødt ud med et kvarters løb i roligt tempo, og når man så føler sig klar, så kan man begynde at skrue gradvist op for tid og tempo i løbet af nogle uger, siger Morten Zacho. 

Det sidste råd kan måske være lidt svært at efterleve, for det omhandler en løbepartner. Men det er langtfra sikkert, at man lige kender én, der gerne vil løbe med klokken syv om morgenen. Men er det muligt at lave en aftale med en nabo eller et familiemedlem, så er det ifølge Morten Zacho ikke et tilbud, man skal lade gå forbi.

- Det er den største drivkraft, at der står en anden person og venter på én, og som forventer, at man dukker op.