Ved næste års Melodi Grand Prix vil man ikke høre "God Aften, Europa" men "Yaxşı axşam, Avropa", som det hedder i Aserbajdsjan - landet som få kan udtale og endnu færre stave til.

Det sker efter, at landet var den klare vinder af lørdagens internationale melodi-konkurrence med duetten "Running Scared" sunget af Eldar & Nigar. Et resultat, der i sig selv er imponerende fordi, Aserbajdsjan først blev en del af Det Internationale Melodi Grand Prix i 2008. 

Men, hvad er Aserbajdsjan egentlig for en størrelse?

Du finder Aserbajdsjan i den sydlige del af Kaukasus-regionen i Eurasien ud til det Kaspiske Hav. Det er det største land i regionen med hoveddelen beliggende i Asien og en lille del på europæisk side nord for Kaukasus-bjergene. 

Hovedstaden er havnebyen Baku, hvor det Internationale Melodi Grand Prix 2012 med al sandsynlighed vil blive afholdt. 

Med sine 86.600 kvadratkilometer er Aserbajdsjan, der var en del af den sovjetiske republik indtil 1991, dobbelt så stort som Danmark og har et befolkningstal på cirka ni millioner. Landet er officielt en demokratisk republik, men præsidentembedet har meget stor magt, og valgene er blevet hårdt kritiseret af internationale valgobservatører. 

Størstedelen af aserbajdsjanerne er shiamuslimer af vestlig tyrkisk afstamning.

Melodi Grand Prix'et næste år bliver ikke er den eneste større internationale begivenhed, som Aserbajdsjan skal være værter for i 2012. Landet har også vundet æren af at være vært ved kvindernes U17-VM.

Aserbajdsjan var desuden en af de første lande til at producere spillefilm med en aserbajdsjansk filmindustri, der daterer så langt tilbage som til 1898.