Lyt til artiklen

Unge som ældre strømmede til Nivå Kirke for at sige farvel til den 57-årige advokat Anders Lindholt, som mistede livet under skyderiet i Fogedretten.

Op mod hundrede mennesker havde allerede inden ceremonien klokken 11.00 fundet vejen til den nordsjællandske kystbaneby Nivå, hvor den smukt beliggende kirke skulle danne rammerne for begravelsen af Anders Lindholt.

Den 57-årige advokat mistede livet, da han som advokat skulle forsvare en 31-årig far i en samværssag 16. september. Her skød og dræbte en 67-årige morfar ham i Fogedretten i København, af frustration over sagen og systemet.

Siden 1986 arbejdede Anders Lindholt osm advokat, og han blev med årene en kendt skikkelse inden for familieret og samværssager, hvor han havde ry for at være en hård, men fair advokat.

 

 

 

Derfor mødte mange op for at tage afsked, da han tirsdag blev begravet. Mange ankom i god tid, formentlig fordi weekendens brokollaps havde fået folk til at frygte ikke at nå frem i tid, og flere måtte stå i kø for at komme ind i kirken.

Da der til sidst ikke kunne være flere blomster i selve kirken, måtte kirketjenerne tager stensætningen uden for kirken i brug til at anrette de mange blomster.

Selvom familien havde indrykket en dødsannonce i Berlingske i weekenden, var familien ikke interesseret i al for meget offentlighed og interesse fra pressens side i forbindelse med selve begravelsen.

Dødsannoncen i Berlingske.
Dødsannoncen i Berlingske.
Vis mere

En kirketjener orienteret venligt, men bestemt om, at journalister og fotografer måtte tage plads uden for kirkegården. Og ligeså velorganiseret tog en kirketjener imod ved indgangen til kirken, hvor hver enkelt gæst blev krydset af på en liste og anvist plads i kirken.

En lille time senere gik kirkens blå træporte op, og den hvide kiste, beklædt med røde blomster, blev båret ud, mens gæsterne dannede en halvcirkel ved indgangen. I knugende tavshed blev kisten båret de sidste meter til hvilestedet, hvor 'I Østen stiger solen op' rundede ceremonien af.

Ikke kun familie, venner og kolleger havde valgt at tage afsked tirsdag, også mange unge mennesker var mødt op. Formentlig kammerater til de tre børn, som Anders Lindholt efterlader sig sammen med sin hustru Tine Andersson, som han dannede par med både privat og professionelt.