Den drabssigtede Peter Madsen har endnu engang valgt at lade sin varetægtsfængsling forlænge frivilligt.

Onsdag af der endnu engang planlagt et retsmøde i ubådssagen i Københavns Byret, hvor en dommer skulle tage stilling til den videre fængsling af Peter Madsen. Men nu har Københavns Politi modtaget et brev fra Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark, som oplyser, at den 47-årige ubådskaptajn ligesom sidst accepterer at blive bag tremmer.

Det oplyser anklager i sagen Jakob Buch-Jepsen til BT.

»Vi har fået brev om, at han går med til en frivillig fristforlængelse frem til 13. december,« siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Københavns Politi.

Peter Madsen har siddet fængslet siden 12. august, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for drabet på den 30-årige svenske journalist Kim Wall. To dage forinden var hun sejlet ud med Peter Madsen med henblik på at lave en artikel om den danske ubådsbygger, men da hun ikke vendte hjem som planlagt samme aften, slog hendes kæreste alarm.

Først forklarede han i retten, at Kim Wall var omkommet ved en ulykke, da hun blev ramt af den 70 kilo tung tårnluge og faldt flere meter ned, men under en afhøring 14. oktober sagde han, at hun også kunne være omkommet ved kulilteforgiftning. Da politiet offentliggjorde den forklaring i forrige uge, rejste man også en sex-sigtelse mod Peter Madsen for anden kønslig omgang end samleje, med baggrund i de 14 stiklæssioner, som Kim Walls lig var påført i og omkring kønsdelene. Den sigtelse nægter Peter Madsen sig skyldig i, oplyser hans forsvarsadvokat.

»Min klient accepterer en frivillig forlængelse, og det er korrekt, at han nægter sig skyldig. Jeg har ikke yderligere kommentarer,« skriver Betina Hald Engmark i en sms til BT.

Men politiet har ikke planlagt at offentliggøre nyt i forbindelse med denne fristforlængelse.

»Vi forventer ikke at komme med yderligere nyt, før vi tager stilling til tiltalespørgsmålet. Det gør vi i løbet af december,« siger Jakob Buch-Jepsen.

I dag er det politiets teori, at Peter Madsen dræbte den unge kvinde ombord på ubåden og parterede liget, mens ubåden var neddykket i Øresund mellem klokken 4.40 til omkring 8.25 den 11. august. Peter Madsen erkender sig skyldig i usømmelig omgang med lig, men nægter sig skyldig i manddrab.