Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen, kriminalteknikere og andre har siden mandag morgen endevendt 900 kvadratmeter jord ved Egebjergvej i Odsherred.

Et stykke jord i Odsherred er i øjeblikket ved at blive meget nøje undersøgt, da politiet tror, at det kan gemme spor af en alvorlig forbrydelse.

Aktionen ved Egebjergvej 267 i Egebjerg er gået i gang mandag morgen, og mandag klokken 14.40 er undersøgelsen fortsat i fuld gang, fortæller B.T's reporter på stedet.

Politiet går rundt og undersøger en 5.000 m2 stor grund, hvorpå der ligger en ruin efter et hus. Grunden bliver blandt andet undersøgt med en georadar, hvilket tyder på, at man leder efter noget, der er gravet ned i jorden. En georadarmåler ved hjælp af elektromagnetiske stråler, om der gemmer sig fremmede legemer eller er ændringer i jordlagene.

Derfor kan det tyde på, at politiet leder efter et lig. Men det vil politiet hverken bekræfte eller afvise.

- Jeg kan ikke fortælle, hvilken slags forbrydelse, der er tale om, men det er klart, at det er i den mere alvorlige del af skalaen, når vi laver sådan en undersøgelse, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet ved endnu ikke, hvor længe de vil lede på grunden, men Carsten Andersen oplyser, at undersøgelsen kan strække sig over flere dage. 

B.T.'s reporter på stedet har talt med en nabo til grunden på Egebjergvej, der ønsker at være anonym. Han oplyser, at han har haft politiet holdende på sin grund med jævne mellemrum det sidste halve års tid. Her har de holdt øje med, hver der skete på den grund, der netop nu undersøges grundigt.

Det er dog ikke noget, efterforskningsleder Per Heide kan genkende.

- Jeg kender ikke noget som helst til, at vi skulle have holdt grunden under opsyn, siger Per Heide til bt.dk.

Per Heide vil hverken be- eller afkræfte, om der er nogen anholdt i sagen. 

Ifølge Ritzau fjerner Beredskabsstyrelsen mandag noget krat, så specialister fra Rigspolitiets kriminaltekniske center kan få plads til at arbejde.

Også Hjemmeværnet deltager i operationen, lyder det.

Se videoen fra stedet øverst i denne artikel.

/ritzau/

Andre læser også