Forleden blev 14-årige Dillon Cossey anholdt i sit hjem i Plymouth Township i USA. Politiet frygtede, at han ville begå massakre mod sin gamle skole. I går blev hans mor anholdt – hun havde købt våben til ham.

De utrolige skudsager de senere år har fået politiet over alt i USA til at være ekstra opmærksom overfor unge skolebørn, der af den ene eller anden grund er bortvist – eller mobbet væk fra deres skole.

Ifølge CNN så planlagde den 14-årige Dillon Cossey nemlig en hævnaktion mod sin skole – stærkt inspireret af en hævnaktion – den tragiske Columbine-massakre i 1999, hvor 15 blev dræbt og 24 såret.

På grund af mobning blev den stærkt overvægtige dreng taget ud af skolen for 18 måneder siden. Og har siden måtte ty til undervisning hjemme af sine forældre. Hans hævnlyst blev større og større, og for nylig forsøgte han at overtale en kammerat til at deltage i en massakre. Det tog kammeraten ikke seriøst.

Men efter skudepisoden forleden i Cleveland i Ohio, hvor en 14-årig gik amok og skød fire inden han dræbte sig selv, kontaktede kammeraten og hans far politiet. Politiet så alvorligt på sagen og anholdt Dillon senere på dagen. I hans hjem fandt politiet flere geværer og håndvåben.

Han havde yderligere sværd, knive og håndgranater samt en bog med bombeopskrifter!

Håndgranaterne havde han selv lavet efter at have købt delene på Internettet. Krudt og tænd-mekanismer var hentet fra tilgængeligt fyrværkeri. Politiets våbeneksperter meddelte i dag, fortæller Reuters Bureau, at det hele ville have fungeret efter hensigten.

Den 14-årige dreng har under afhøringen fortalt, at det var hans plan at køre en bil gennem skolens hovedindgang, for derefter at begynde at skyde, skriver Reuters.

-Jeg tror ikke, at en aktion var nær forestående, siger anklager Brucel L. Castor til nyhedsbureauet AP. - -Måske har det hele bare været tankespil og store ord, men vi har valgt ikke at tage nogen chance, eftersom vi har set flere helt unge mennesker med et utroligt voksende had – og lyst til at hævne sig, siger han.

Dillon Co er nu anbragt på en lukket ungdomsinstitution og skal gennemgå en psykologisk test.

Drengens mor, Michele Cossey, sigtes for seks forhold. Bl.a. indkøb af våben til sin søn samt forsømmelse af drengens opdragelse. Det er dog uklart, om hun kendte til drengens planer.

Retten bestemte dog, at såvel Dillon som hans mor skal være spærret inde, mens efterforskningen foregår.

Andre læser også