Et Cimber-fly måtte vende tilbage til Billund, efter dele af loftet faldt ned over hende

Et Cimber-fly, som lettede fra Billund Lufthavn klokken 11.40, måtte kort efter afgang vende om og flyve tilbage til Billund.

Årsagen var, at den del af loftet, hvor iltmaske og ventilation er, faldt ned i hovedet på en lille pige, der sad på vinduessædet.

Flyet var på vej til München, men måtte altså vende tilbage til Billund Lufthavn, hvor der blev tilkaldt lægehjælp, for at undersøge den lille pige.

- Det var inspektionslemmen til iltamskerne, der faldt ned over den lille pige, som er halvandet år gammel. Flyet havde været i luften i cirka et kvarter, har kaptajnen fortalt mig, da flypersonalet rapporterer uheldet, siger Søren Byrjalsen, der er Flyvechef hos Cimber.

Ifølge Eldbjörg Pollstad, der var med flyet, var stemningen ombord trykket uden at der dog var optræk til egentlig panik.

- Flere havde brug for lige at tale med personalet, og der var ingen, der syntes, det var fedt, men der var ingen der hylede eller sådan noget, fortæller Eldbjörg Pollstad til bt.dk.

- Kaptajnen besluttede at returnere til Billund, hvor læge og ambulance ventede. Pigen blev undersøgt og lægen konkluderede med det samme, at pigen var okay og kunne fortsætte rejsen. Herefter er flyet fortsat mod München med cirka halvanden times forsinkelse, siger Søren Byrjalsen til bt.dk.

- Vi tror der ligger en menneskelig fejl bag uheldet. Vi er nu i gang med at undersøge, hvordan det kunne ske, og vil herefter ændre vores procedure, så det ikke sker igen. Men det er formentlig sket i forbindelse med, at iltmaskerne er blevet tjekket inden flyets afgang og lemmen er så ikke blevet lukket ordentligt, siger Søren Byrjalsen.

- Kaptajnen har rapporteret til mig, at alle ombord var rolige - også den lille piges forældre. Alle tog det pænt og er igen på vej mod München med en mindre forsinkelse. Kun de, der ikke kunne nå deres videre forbindelse i München, blev i Billund, siger Cimbers flyvechef til bt.dk.

Pressechef Signe Thorup oplyser desuden til bt.dk, at samme uheld med iltmaske-panelet er sket før i Cimbers fly.