Lyt til artiklen

En 73-årig kvinde er død, efter at hun sammen med sin 73-årige mand kørte i kanalen ved en pumpestation øst for Thisted. Manden ligger i øjeblikket i kunstig koma på Aalborg Sygehus.

Ulykken skete klokken 10.50, hvor ægteparret, der kom kørende fra Thisted med retning mod Aalborg, pludselig tager et skarpt sving ud af vejbanen og ud over rælingen til kanalen.

- En ambulanceredder var i gang med at give hjertemassage til den ældre kvinde, men hun var helt blå fra knæene og ned, mens manden lå og gispede ved siden af, fortæller vidnet Kaj Gasseholm.

Han ankom til ulykkesstedet kort efter redningsmandskabet, og fik først øje på en sølvgrå Peugeot 307, der holdt i vejkanten. Den viser sig at tilhøre en 50-årig forbipasserende, som var vidne ulykken. Han får stoppet op og tilkaldt hjælp, hvorefter han springer ud i vandet for at hjælp det hjælpeløse ægtepar ud af den synkende bil.

- Han får på egen hånd hevet to personer ud af bilen, som er under vand, hvorefter han får dem bragt i land. Det har ikke været let, og manden skal have stor ros for at turde kaste sig ud i redningsaktionen, der jo er en ren heltegerning, siger Bjarne Askholm, der er vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 50-årige mand er efterfølgende blevet kørt til Aalborg Sygehus til observation, da han fik betydelige mængder vand i lungerne. Politiet har indstillet den 50-årige til en erkendtlighed og en dusør for redningsaktionen.

Bjarne Askholm fortæller til BT, at ægteparret er bosat i Thisted. Da ulykken skete, var de på vej til en familiesammenkomst i Aalborg. De pårørende, som var begyndt at undre sig over, at ægteparret ikke var mødt op, er efterfølgende blevet underrettet.