Det er med blandede følelser, at 22-årige Nina Klink, der er søster til moderen i nomadefamilien fra Langeland, har modtaget nyheden om, at hendes små nevøer og niecer er blevet fundet.

Hollandske myndigheder anholdte i går forældreparret fra Langeland, der i flere uger har været eftersøgt i hele Europa, fordi man er bekymret for børnenes ve og vel.

Nina Klink er både lettet og lykkelig over, at de fire børn er fundet, men samtidig er hun dybt bekymret.

- Jeg er bestemt glad for, at der bliver gjort noget nu, men jeg tænker meget på, hvordan de har det. De prøver selvfølgelig at hjælpe dem, men jeg har det ikke godt med, at mine nevøer og niecer bliver smidt på en eller anden institution og så bare skal være der, siger hun til bt.dk.

De fire børn er blevet placeret på en hollandsk institution, hvor de skal tvangsundersøges i tre måneder. Nina Klink frygter, at omvæltningen vil mærke dem for livet.

- Jeg er bange for, at de er kede af det og forvirrede, fordi de ikke ved, hvad der skal ske. Det er jo selvfølgelig altid hårdt, at mangle sine forældre - uanset om de er gode eller dårlige, siger hun.

Tvangsundersøgelsen skal fastslå, om børnene skal være hos deres forældre fremover eller ej.

Desuden er det op til de hollandske myndigheder at vurdere, om de skal bo i Holland eller Danmark, såfremt man vælger at tvangsfjerne børnene. Det oplyser Charlotte Jensen fra Langeland Kommune.

Nina Klink ser helst, at børnene kommer til Danmark og bliver hos deres mor - men kun hvis faderen ryger helt ud af billedet, og moderen får hjælp.

- Hvis myndighederne bedømmer, at min søster godt kan tage vare på dem, så håber jeg, at manden holder sig langt væk. Og så håber jeg, at de kommer til Danmark og kommer til at være i nærheden af mig, siger hun.

Den 22-årige lillesøster mener, at børnene føler sig mest knyttet til Danmark, selvom de også taler hollandsk og har boet i Holland før.

- Min ælste nevø har tit talt om, hvor glad han er for Danmark, og jeg har altid været hans et og alt, så jeg kan da forestille mig og håbe på, at børnene helst vil være i nærheden af mig, siger Nina Klink.

Det er dog op til myndighederne at beslutte.

Hendes største frygt er, at familien kan fortsætte med at leve, som de har gjort frem til anholdelsen onsdag aften.

- Man ser tit, at de her sager bliver pisket op. Men så bliver der ikke fulgt op - og det er det, jeg er allermest bange for. At de får lov til at leve det samme liv igen, siger hun.