På hans lille alter - skabt af gasbeton - står et billede af Jesus. En helt grotesk modsætning til den djævelske forbrydelse, han begik, da han 13. maj halshuggede en britisk kvinde.

Ferieøen Tenerife blev i sidste uge rystet af en gruopvækkende forbrydelse, da den 28-årige bulgarer Deyan Deyanov i et supermarked halshuggede Jennifer Mills-Westley og løb rundt med den 60-årige bedstemors hoved, som han kaldte 'min skat'.

Sindssyg militærnægter, lød den første hurtige diagnose, da alle søgte svar. Men Deyan Deyanovs historie rummer selvfølgelig mere. Det er også fortællingen om en dreng, hvis verden pludselig kollapsede, om stofmisbrug og et usselt liv blandt ubekymrede turister på dyre hoteller. Og historien om en forbrydelse, som måske kunne være undgået. Privilegeret liv Som barn var Deyan Deyanov mere privilegeret end de fleste af sine bulgarske jævnaldrende i den nordøstlige by Ruse. Hans far drev en transportvirksomhed, der gav familien mulighed for at leve et liv med adskillige boliger og dyre biler. - Hans familie havde alt. De ejede to store lejligheder og havde flere biler. Han levede et liv i luksus og fik næsten alt, han ville have, siger barndomsvennen Nikolay Lambajiev. Men det hele ramlede, da virksomheden gik konkurs i slutningen af 90' erne. Deyan Deyanovs forældre mistede alt og blev skilt, og Deyanov kom umiddelbart efter ud på et skråplan. Han droppede ud af skolen og begyndte at ryge hash. Men det lykkedes ham at vende situationen, da han fik arbejde som ejendomsmægler. I 2006 gik det imidlertid galt for Deyan Deyanov igen. Han mødte en ny ven og sammen tog de kokain og heroin, og Deyanov blev overtalt til at rejse med til Cypern, hvor et tjenerjob var ledigt. Senere flyttede de til ferieøen Tenerife. Besynderlig person Kort efter blev en rejse hjem til Ruse længere en ventet, da Deyanov mødte den økonomistuderende Nadia, som han angiveligt fik en datter med.

Men allerede seks måneder senere gik de fra hinanden, da hun var træt af hans stofmisbrug. Derfor rejste Deyanov tilbage til Spanien, hvor han både fik job og lejlighed. Men stofmisbruget tog for alvor overhånd, og Deyan Deyanov fik efterhånden svært ved at betale sine regninger, når han også skulle finansiere sit misbrug.

Samtidig blev han kendt for at være en besynderlig person i gadebilledet, fordi han både var agressiv og talte usammenhængende. Han råbte efter tilfældige folk og var truende - og han talte med træer og hylede mod månen. Deyanov mistede både sit job og sin bolig og rykkede over i en faldefærdig og forladt bygning i turistbyen Los Cristianos, hvor han boede helt op til mordet i sidste uge. Der levede han midt i bunker af rod - gamle madrasser, tomme dåser, kvindesko, en forkullet bibel - og et billede af Jesus. Besat af Predator Bekendte fortæller, at Deyan Deyanov var besat af filmen 'Predator' og ofte snakkede om, at han var fascineret af måden, rumvæsnerne jagtede og halshuggede deres ofre på - for sjov. Han fik sågar tatoveret symboler fra filmen på sin overarm. Den 4. januar 2011 blev den 28-årige Deyan Deyanov anholdt efter et voldsomt overfald på en sikkerhedsvagt. Deyanov havde slået ham i hovedet med en sten. Men trods advarsler om, at den unge bulgarer var farlig - og muligvis psykisk syg - blev han kun tilbageholdt i fem dage og derefter løsladt mod kaution. Det fortryder myndighederne i dag. - Hvis man havde handlet anderledes, ville denne forfærdelige forbrydelse være undgået. Man skulle ikke have lukket ham ud dengang, har den lokale politiker Manuel Reveron sagt efter det groteske mord.