Opgør i hemmelighedsfuld loge. Frimurernes stormester led nederlag i byretten i sag, som to udstødte brødre havde anlagt.

Den Danske Frimurerorden og den øverste chef, stormester Hans Martin Jepsen, gik for vidt, da to logebrødre blev udstødt i efteråret 2006 i et opgør om en norsk fupmager. Københavns Byret har i dag givet de to udstødte brødre medhold i, at de ikke burde have været smidt ud.

Retssagen er speciel, men det er forhistorien også. Iført kjole og hvidt, Ridderkorset og en velsmurt tunge lykkedes det for en nordmand under navnet William Green at stige til top i logesystemet. Da det blev opdaget, besluttede Den Danske Frimurerorden både at udstøde fupmageren og to brødre, Oscar Lessing og Erik Gaarde Jensen, fordi de blev beskyldt for ikke at håndteret sagen godt nok.

Men i dag har byretten givet de to udstødte medhold. Den Danske Frimurerorden dømmes til at anerkende, at de bør have ret til at deltage i logearbejde. Og samtidig skal ordenen og stormesteren betalte 20.500 kroner i sagsomkostninger./ritzau/