Flere mænd er anholdt og sigtet i en omfattende sag, der blandt andet handler om planlægning af drab på rockere. Blandt de syv er de tre tidligere topfolk i den hedengangne NNV-bande, viser B.T.s research.

B.T. har tidligere omtalt sagen, og nu melder politiet ud, at der i alt er syv anholdte i alderen fra 24 til 36 år.

I en pressemeddelelse oplyses det, at det er politiets særlige National enhed for Særlig Kriminalitet – NSK – der sammen med Københavns Politi har efterforsket sagen med de syv anholdte.

'De syv mænd er sigtet for i begyndelsen af 2021 at have planlagt adskillige drab på flere medlemmer fra en anden bandegruppering. På daværende tidspunkt var de to bandegrupperinger i aktiv konflikt.'

'De anholdte er desuden sigtet for flere forhold om våbenbesiddelse under konflikt ved blandt andet som bandegruppering at have været bevæbnet med automatrifler og pistoler samt for at have købt og forsøgt at købe sprængstof og detonatorer, der skulle benyttes som bomber i forbindelse med drabsforsøgene,' lyder det i pressemeddelelsen.

Det er NSK’s opfattelse, at det planlagte drab skulle ske som gengældelse for et drab begået mod et højtstående medlem af den bandegruppering, de sigtede personer tilhørte.

Rockere var mål
»Efter en omfattende efterforskning af blandt andet store mængder krypteret kommunikationsmateriale fra SKY-platformen har vi i tæt samarbejde med Københavns Politi kunnet anholde syv mænd, der er en del af det storkøbenhavnske bandemiljø,« siger vicepolitiinspektør i NSK, Lars Feldt-Rasmussen.

»Der er tale om en meget alvorlig sag med planlægning af adskillige drab og besiddelse af skydevåben og sprængstof af særlig farlig karakter, herunder fra en gruppe, som politiet vurderer som særdeles aktiv og voldsparate. Jeg er derfor tilfreds med dagens store koordinerede anholdelsesaktion,« tilføjer han.

Ifølge B.T.s oplysninger var det medlemmer af Bandidos, der skulle dræbes.

Efterforskningen i sagen er internt i politiet kaldt Operation Bronco, og den har været rettet imod både våbenfund og fire drabsforsøg, der knytter sig til konflikten, som NNV-banden og Bandidos havde kørende i første del af 2021.

De sigtede bandefolk blev i første omgang anholdt og varetægtsfængslet på mistanken om, at de kontrollerede et illegalt våbenlager, der var til NNV-bandens rådighed i forbindelse med konflikten.

Mystisk våbenfund
B.T. har tidligere omtalt, hvordan to af NNV'erne også er mistænkt i forbindelse med et våbenfund, der blev gjort på taget af en etageejendom i Valby, hvor der bor en Bandidos-rocker.

Selvsamme rocker var også blandt de fire mulige mål for planlægningen af drabsforsøg.

Rockeren har været del af klubben siden midten af 00erne, hvor han har spillet en central rolle med blandt andet hvervningen af nye medlemmer.

Et andet af de fire mulige mål var en Bandidos-rocker på Sydsjælland, der ligeledes har markeret sig offentligt i forbindelse med sit medlemskab af klubben.

Ud over de to bandefolk er også en tredje NNV'er mistænkt for at være med i planlægningen af de fire drabsforsøg.

Drab kickstartede konflikt
Konflikten imellem NNV og Bandidos blev kickstartet ved en episode, hvor en bandeveteran med tilknytning til NNV-banden blev dræbt, og hvor et dengang 21-årigt centralt medlem af selvsamme gruppering blev alvorligt såret.

Bandidos-medlemmet Jess Brønnum er siden blevet idømt livstid i forbindelse med skyderiet.

Et personligt mellemværende imellem et par rockere og nogle NNV-medlemmer førte til, man aftalte et møde på en p-plads 2. januar, hvor mødet kulminerede med skyderiet.

Efterfølgende gik NNV-banden på jagt efter hævn, og i den forbindelse begyndte man at lede efter mulige mål i Bandidos.

NNV-banden som sådan eksisterer ikke længere. Den nedlagde sig selv i oktober i fjor.

Hør mere til den kriminelle underverden og blå blink her: