Lyt til artiklen

I årene op til sin død i januar har Lise Nørgaard arbejdet på en hemmelig musical, som får premiere næste år.

Musicalen, der er baseret på 'Matador', er skabt af instruktørerne Anders Thomas Jensen og Susanne Bier, mens musikken er skrevet af popstjernen Burhan G og grandprixdronningen Lise Cabble.

»Det har været en stor glæde for mig at kunne bidrage til, at der blev skabt noget nyt, der bygger på noget, som jeg skrev for længe siden. Vi har haft det utroligt hyggeligt og sjovt, og jeg kan kun sige, at publikum virkelig kan glæde sig.« udtalte Lise Nørgaard i sensommeren 2022 i en pressemeddelelse, som torsdag er blevet offentliggjort i forbindelse med nyheden.

Forfatteren døde 1. januar og kommer således ikke til at høste frugterne af de seneste to års arbejde, som ifølge manuskriptforfatterne har været et tæt samarbejde.

»Det var en stor fornøjelse at lære Lise at kende. Hun var både sjov, skarp og også meget kontant, når vi diskuterede, hvad vi skulle prioritere i historien. Der var ikke noget sniksnak, men et klart og usentimentalt blik for, hvad der duede, og hvad der ikke duede,« siger Susanne Bier.

Det er ikke første gang, 'Matador' bliver til en musical. Også i 2007 blev historien om livet i Korsbæk sat op på de skrå brædder. Men dengang var Lise Nørgaard ikke tilfreds.

I bogen 'De første 100 år' fortæller hun, at hun var så ked af musicalfolkenes fortolkning, at hun var tæt på at lægge sag an. I stedet endte hun med at tage en snak med instruktør Peter Langdal.

Selvom Lise Nørgaard ikke er her til at se premieren på den nye musical, så lover Susanne Bier, at den kommende opsætning er skabt helt i forfatterens ånd.

Musicalen er skrevet af Susanne Bier og Anders Thomas Jensen med musik af Lise Cabble og Burhan G.
Musicalen er skrevet af Susanne Bier og Anders Thomas Jensen med musik af Lise Cabble og Burhan G. Foto: Miklos Szabo
Vis mere

»Jeg er meget taknemmelig for, at vi nåede at arbejde sammen og er sikker på, at publikum vil kunne mærke Lise overalt både i og mellem linjerne i den nye musical,« siger hun.

Det er ikke første gang, Susanne Bier og Anders Thomas Jensen arbejder sammen. De har sammen lavet film som 'Elsker dig for evigt', 'Brødre' og 'Efter brylluppet', men har også tidligere skabt en musicalsucces sammen, 'Den skaldede frisør – The Musical'.

Til gengæld er det første gang, Burhan G kastes ud i et sådant projekt.

»At skulle skrive ny musik og sange til selveste 'Matador' var en opgave, jeg aldrig havde set komme og noget, jeg slet ikke har prøvet før. Det tog mig ét sekund at sige ja. Det var simpelthen så spændende, men også megaskræmmende. Selveste 'Matador'!,« udtaler hitmageren, der skriver musikken sammen med Lise Cabble.

Hun er især kendt for sine grandprix-hit, der blandt andet inkluderer 'Only Teardrops', som Emmelie de Forest vandt Eurovision med i 2013.

Hvem der skal spille Mads Skjern, Misse Møghe, Maude Varnæs og alle de andre er endnu ikke offentliggjort, men der vil være tale om et stjernespækket cast i alle de store roller, lyder det.