Hvad er der dog sket med Rødovre Mighty Bulls?

Ishockeyspillerne fra den københavnske forstadskommune, som de seneste år ellers plejede at gå tidligt på sommerferie, når det begyndte at blive sjovt, har fået en chokstart på Metal Ligaen.

Tre kampe inde i turneringen har tyrene fra Vestegnen imponeret med otte point af ni mulige med en overtidssejr på 6-5 i premieren i Rungsted (to mål og to assists af Brandon Magee), en sejr på nøjagtig samme cifre hjemme over Herning Blue Fox og senest 3-1 i Frederikshavn.

I sidste sæson havde Mighty Bulls hentet sølle fire point i de første 15 kampe. Bare til en sammenligning.

Marcus Almquist (med nr. 87) i aktion i Rødovre Mighty Bulls’ overrumplende 6-5 sejr over Herning Blue Fox. 
Marcus Almquist (med nr. 87) i aktion i Rødovre Mighty Bulls’ overrumplende 6-5 sejr over Herning Blue Fox.  Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Vis mere

Inden kamp nummer fire tirsdag på hjemmebane mod de regerende danske meste fra Aalborg Pirates siger Olaf Eller, Rødovres og Metal Ligaens eneste danske cheftræner:

»Vi er selvfølgelig glade for starten, men tager det stille og roligt og beholder benene solidt plantet på jorden.«

»Vi véd, hvor hurtigt tingene kan ændre sig. Vores mål er en kvartfinale. Det er dét, vi går efter. Så må vi se, hvad der sker derefter. Som man siger: Appetitten vokser, mens man spiser.«

Selv om Rødovre Mighty Bulls (sammen med Herlev Eagles) har ligaens formentlig laveste budget, er det lykkedes at skaffe spillere fra Metal Ligaens øverste hylde som Sami Moilanen (4 mål og 4 assist), Brandon Magee, Marcus Almquist og Frank Gymer.

Det undertippede hold har skiftet 16 mand ud i forhold til sidste sæson. 12 er kommet ind, deraf fem fra ungdomsafdelingen og tre med ishockeyopvækst i Rødovre. Kun fire er kommet udefra.

Olaf Eller giver en stor del af æren for den overrumplende start – efter seks testkampe med kun én sejr – til klubbens fysiske træner og behandler, Terese Witomski.

Med en gennemsnitsalder på 22,7 år er Rødovre Mighty Bulls Metal Ligaens yngste hold.

Olaf Eller har haft en lang og flot karriere som cheftræner, inden han vendte tilbage til Rødovre. Han har tidligere været cheftræner i bl.a. Hvidovre, Frederikshavn, Herlev og Esbjerg samt Troja-Ljungby i Allsvenskan, Islands landshold og ti år for DIUs U20-landshold, som opnåede sin hidtil bedste placering, en femteplads.

Inden Olaf Eller førte Rødovre Mighty Bulls til DM-guldet i 1999 som cheftræner, var han fem gange med til at vinde guld for barndomsklubben som spiller.