Ishockeylandsholdet var for længe om at få gang i målscoringen mod Sverige trods masser af tid i overtal.

Det danske ishockeylandshold må fortsat kigge langt efter den første succesoplevelse i en kamp mod Sverige.

Svenskerne vandt søndagens VM-kamp med 4-2 og tilføjede dermed Danmark det 11. nederlag i lige så mange indbyrdes VM-møder.

Dermed er den sidste, teoretiske mulighed for at avancere til kvartfinalen forpasset, og Danmarks VM slutter med mandagens kamp mod Italien.

Det var en kamp, der i bund og grund var et billede af Danmarks VM som helhed: Periodevist flot spil, gode tendenser, men med et ineffektivt powerplay og med visse scoringsproblemer.

Først i slutfasen fik danskerne hul på målscoringen, men da var svenskerne allerede tre mål foran og på vej mod sejren.

Det skal selvfølgelig med i fortællingen, at Danmark var oppe mod et superstærkt hold, som må være en hed kandidat til at vinde VM-titlen næste søndag.

Tilgangen af målmanden Henrik Lundqvist og målskytten Nicklas Bäckström har givet Sverige endnu mere kvalitet, men når danskerne skal analysere nederlaget, må de også have deres eget slappe powerplay med i konklusionen.

Danmark gik ind til kampen som VM's tredjedårligste hold i overtal, og på ny var der langt mellem de velgennemførte angreb i de vigtige situationer.

De svenske spillere var ellers flittige til at begå ulovligheder og derved bringe deres hold i undertal, men det kunne de også roligt gøre, for det forblev en gratis omgang.

Mere end et minut med to spillere mere på isen førte knap nok til en dansk afslutning, og så er det naturligvis umuligt at stille noget op mod en af ishockeyverdenens topnationer.

Danskerne var ellers kommet flot igen ovenpå en skrækstart og en svensk scoring efter blot to minutters spil.

I første periodes sidste halvdel og den første del af anden periode spillede Danmark glimrende og burde have udlignet ved flere lejligheder.

Det var rent uheld, da Nikolaj Ehlers' smarte afslutning ramte indersiden af stolpen, og i en lang periode måtte svenskerne primært koncentrere sig om at forsvare sig.

Men man havde på fornemmelsen, at den manglende effektivitet i powerplay ville komme til at koste det danske mandskab.

Straffen faldt benhårdt og helt uden sentimentalitet fra stortalentet William Nylander, der med to iskolde afslutninger afgjorde kampen i anden periodes sidste minutter.

Men netop som alting så ud til at være tabt, kom der pludselig liv i kampen igen. Førstekæden, der gjorde det virkelig godt, skabte spænding med to scoringer, der begge blev kreeret af Nikolaj Ehlers.

Manden med de hurtige skøjter gik to gange solo og serverede pucken for først Morten Madsen og siden Markus Lauridsen, og så var der pludselig kun et mål op.

Den danske slutspurt kom dog for sent, og kort efter lukkede Bäckström kampen endegyldigt med 4-2-scoringen.