»Jeg kan ikke engang selv forklare det. Det er mærkeligt, jeg forstår det heller ikke selv.«

Hun fik stor opmærksomhed under EM i november. For Mie Højlund strålede på håndboldbanen.

Landstræner Jesper Jensen var også imponeret, og han pegede på en samling i april 2021 i Hillerød, der var skelsættende.

En samling, Mie Højlund også selv kan huske som en, hvor der pludselig skete det, hun ikke kan forklare. Og så alligevel, for det var en helt særlig snak, der endte med at gøre udslaget.

Mie Højlund var en af de store stjerner under EM i Slovenien i november.
Mie Højlund var en af de store stjerner under EM i Slovenien i november. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg har en samtale med Lars og Jesper, hvor vi har en øvelse, hvor vi skal øve os i at vurdere, om bolden skal spilles til back eller fløj. Siden dengang tror jeg bare, der gik et lys op for mig i forhold til vurderingsspillet. Jeg har måske ikke vidst, hvordan jeg skulle træne det førhen, det blev lige pludselig mere håndgribeligt.«

Mie Højlund, der lige nu er samlet med landsholdet, forklarer, hun har skullet finde balancen i sit spil. Nøglen til det fandt hun under den samling.

»Jeg fik lagt et lag på i form af mit vurderingsspil, som ikke var til stede. Før havde jeg rigtig meget skyklapper på. Jeg så min egen chance, nu har jeg pludselig blik for andres chance. Det har jeg måske kæmpet med at finde balancen i, hvornår skal jeg køre selv, hvornår skal jeg spille andre. Jeg føler, jeg er et godt sted nu, hvor det falder mere naturligt for mig,« fortæller Odense-spilleren.

Her er hun en stor profil, og det samme gælder på landsholdet. Roserne stod i kø under slutrunden i november, hvor hun sammen med resten af holdet vandt EM-sølv.

Mie Højlund i aktion under EM i Slovenien.
Mie Højlund i aktion under EM i Slovenien. Foto: ANTONIO BAT
Vis mere

Men spørger du Mie Højlund selv, om den slutrunde er det bedste, hun nogensinde har spillet, er svaret en tand mere ydmygt.

»Både og. Jeg synes, vi som hold gjorde det enormt godt. Jeg føler nok bare personligt, der er mange punkter, jeg kan forbedre mig på, som jeg også har fokus på i det her år, hvor vi får rigtig travlt,« siger hun.

Landsholdet er lige nu samlet for at spille Golden League, men forberedelserne mod det helt store højdepunkt er allerede i gang.

Til december skal der nemlig spilles VM på hjemmebane, hvor landsholdet får base i Herning.