Linnéa Claeson er en kvinde med en mission. Ringkøbing Håndbolds svenske højreback kæmper ikke kun for sit nye hold, men også for ligestilling til den næste generation af kvinder ved at udstille de mænd, der sender hende krænkende billeder og beskeder på nettet.

'Havde jeg været din lille søn, ville jeg elske at blive ammet af dig.' Sådan lyder en af de beskeder, den 25-årige svenske håndboldspiller Linnéa Claeson modtager på daglig basis på sms'er og på diverse sociale medier. Og den er endda i den milde afdeling.

Andre beskeder omtaler seksuelle tilnærmelser og fantasier i et sprog, som ikke egner sig til at blive gengivet på tryk, medmindre der er tale om 'de grå sider' i Ugens Rapport.

De fleste ville nok ignorere sådanne krænkende beskeder. Forbande dem langt væk, blive såret og vred, men ellers forbigå dem i tavshed. Men Linnéa Claeson er ikke, som folk er flest.

Hun er kommet til Danmark for at spille håndbold. Men det er hendes kamp uden for banen, der trækker de største overskrifter. Bevæbnet med sine stærke holdninger og en attitude, der gør det klart, at mænd skal opføre sig ordentligt over for kvinder, kæmper hun som en anden Lisbeth Salander dagligt for ligestilling og mod sexchikane. Som en kvinde, der hader krænkende mænd.

Hendes våben er det sociale medie Instagram, hvor hun hænger de mænd, der har overskredet hendes grænser, ud. Under profilnavnet 'assholesonline' - røvhuller online - offentliggør hun de beskeder, der lander i hendes forskellige indbakker eller tikker ind som sms'er. Og de krænkende eller chikanerende beskeder er langt fra noget nyt for den svenske håndboldspiller.

»Da jeg begyndte at bruge nettet, var jeg omkring 10 år. Det var dér, chikanen begyndte. Jeg husker engang, at der var en gammel mand, der onanerede foran mig på webcam uden min accept. Jeg blev meget bange, og jeg syntes, det var frygteligt. Billedet sad fast i min hukommelse,« fortæller 25-årige Linnéa Claeson, der altså nu har valgt at gøre noget ved det på en original måde, der indtil videre har givet hende 266.000 følgere på Instagram.

Den store følgerskare er dog ikke uden omkostninger. Hvor Linnéa Claeson i begyndelsen mest modtog nøgne mandekroppe og såkaldte 'dickpics' - billeder af mænds lem - modtager hun nu også langt alvorligere beskeder

»I dag modtager jeg hver dag trusler mod mit liv og voldtægtstrusler,« fortæller hun.

Det stopper dog ikke den 25-årige svensker.

»Jeg vil vise alle, at ulighed er et problem, og jeg vil vise den vrede, kvinder i hele verden oplever, bare fordi vi er kvinder,« siger hun.

5. november 2014 slog hun det første billede op på sin side. Det var et skærmbillede af beskeder fra en mand, der skrev 'Hej' til hende flere gange over et par måneder, hvorefter han skrev 'Fuck dig fuldstændigt, svin'. Et par måneder efter skrev han igen 'Hej'. Linnéa Claeson svarede ham aldrig, men valgte at dele sin oplevelse med nettet på sin nye profil. Til billedet af envejskommunikationen har hun skrevet 'Åh, hvor de drenge ændrer mening.'

Det blev begyndelsen på et projekt, der har vokset sig stort. Selv om Linnéa Claeson kun har boet i Danmark i en måned, har hun allerede mærket danske mænds vrede over hendes holdninger. Efter hun deltog i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 har flere skrevet kommentarer til Linnéa Claeson, der har rystet hende.

»Danskerne siger, at jeg hader mænd, og at jeg er lesbisk. Men at være feminist handler bare om, at alle mennesker skal have de samme rettigheder uanset køn. Det er alt, hvad vi vil have, og det er alt, hvad vi fortjener. Jeg har altid syntes, det er meget vigtigt at kæmpe for det, som man tror på, og at hjælpe andre mennesker,« påpeger Linnéa Claeson og uddyber, at mange unge piger og kvinder fortæller deres egne historier omkring vold, krænkende mænd og ubehagelige beskeder inde på 'assholesonline'.

Siden er altså ikke kun med til at vise problemet, men også et forum, hvor piger og kvinder kan dele deres egne oplevelser. Ifølge Linnéa Claeson tager siden dog kun fat i en lille brøkdel af problemet.

»For mig handler problemet om, at vi lever i et samfund, der er ulige. Det viser sig i mange forskellige ting. Ulige løn, hvor meget man laver derhjemme, vold og seksuel vold. For mig kommer uligheden i forskellige former. Når mine veninder og jeg for eksempel er bange, når vi går hjem om aftenen. Eller når vi ikke kan gå i byen og danse uden at blive seksuelt overfaldet - altså uden nogen rører ved os,« fortæller hun og fortsætter:

»Kvinder bliver dræbt og myrdet hver dag i hele verden. Det er den værste del af det ulige samfund, vi lever i.«

Den slags feministiske holdninger giver opmærksomhed. Ud over de flere hundrede tusinde mennesker, der følger hende på de sociale medier, er hun også klummeskribent for det svenske medie Aftonbladet. Her skriver hun om sex, krænkelse, voldtægt, ligestilling og onlinemobning, men det er ikke alle, som reagerer positivt.

»Jeg modtager beskeder hver dag i forskellige former. Nogle er værre end andre, men det er hver dag. Det er derfor, jeg bliver ved med at sige, at jeg ikke gør det her for mig selv. Det handler ikke om mig. Det her er nok den værste måde for mig at blive udsat for mindre seksuel chikane, men jeg gør det for den næste generation. Jeg vil ikke have, en anden 10-årig ser det lort, jeg så, da jeg var 10 år. Derfor synes jeg, at det er vigtigt, at vi begynder at tale om det,« siger Linnéa Claeson.

De mænd, som dagligt sender Linnéa Claeson sms'er med krænkende indhold, billeder af deres nøgne kroppe eller trusler mod hendes liv, er skabt af samfundet, mener hun. Det er samfundet, der gør, at mændene sender krænkende sms'er, tager piger på røven i byen uden accept eller i sidste ende voldtager eller dræber en kvinde.

»Jeg synes, at det er et meget stort problem, og det begynder i børnehaven. For eksempel rører drengene ved pigerne, og de voksne siger ikke noget til det. Små piger lærer, at de ikke har rettighederne til deres egen krop, og små drenge lærer, at deres upassende opførsel ikke har nogen konsekvenser. Det udvikler sig til, at en mand rører ved en piges røv i byen. Der er der heller ingen konsekvenser, fordi man ikke kan bevise det i retten eller måske bare finde ham, der rørte ved en,« siger Linnéa Claeson.

Det er det, hun vil ændre. Et Instagram-opslag ad gangen. Som da hun svarede manden, der ville elske at blive ammet af hende, hvis han havde været hendes lille søn: »Havde jeg været din mor, havde jeg fået en abort.«