Anders Eggert og Ulrik Wilbek forklarer, hvorfor danskerinvasionen i Malmø er så vigtig for Danmarks medaljechancer ved VM

Når de danske VM-spillere roser publikum til skyerne og beder danskerne strømme til Malmø, er det ikke bare for at sige tak for støtten indtil videre. Det er fordi, den enorme opbakning rent faktisk er en afgørende faktor.

- Det betyder sindssygt meget. Man bliver flyvende og tænker bare, jeg kan igen. Du kan se det på spillerne, som en Kasper Søndergaard mod Kroatien. Det er den der: ”Jeg tager lige et skud mere, siger Ulrik Wilbek, der har oplevet meget i sin lange karriere.

- Men jeg har aldrig oplevet noget lignende. Mod Kroatien var det helt vanvittigt, siger han.

Fløjen Anders Eggert har også oplevet lidt af hvert i tysk håndbold, hvor tilskuerne også kan gå pænt meget amok.

- Med landsholdet er det her helt unikt. En Champions League-finale i Tyskland er vildt, men det her er helt fantastisk, og opbakningen betyder rigtig, rigtig meget. Det er altså ikke bare noget, vi siger, fortæller Anders Eggert og underbygger.

- Når man er midt i kampen og hører den stemning, er man ovenpå, man kan ikke være andet. Spillet skal selvfølgelig fungere, men der kommer altid et par huller i kampen, og de rammer hårdere, hvis du har 12.000 tilskuere mod dig.

- Bliver du lidt rådvild og er under pres fra tilskuerne, kan du hurtigt få fem mål i træk imod dig og gå ned. Du går ikke ned med sådan en opbakning, som vi har her under VM. Du er ovenpå hele tiden, og når vi scorer to mål i træk, og tilskuerne er helt oppe at køre, føler du, du har lavet 10 mål i træk. Man føler sig virkelig flyvende, og det rammer modstanderne ekstra hårdt – som mod Kroatien. I starten af anden halvleg, lavede vi to-tre mål i træk, men publikum gik amok, og kroaterne gik helt ned. En spiller som Balic kom slet ikke tilbage på banen, siger Anders Eggert.

Billetterne til Malmø er udsolgt. Præcis hvor mange danskere, der kommer og støtter i mellemrunden, er umuligt at sige, men de svenske arrangører ved, hvor mange billetter, der er solgt i Danmark.

4000 til kampen mod Polen lørdag, 3700 til kampen mod Argentina søndag og 2900 til kampen mod Sverige tirsdag. De fleste af de øvrige billetter er solgt i Sverige, men dem kan danskere eller andre jo også have købt.

src@sporten.dk