Ivano Balic er en fantastisk håndboldspiller i angrebet, men med tempo skal han tvinges til at blive inde i forsvaret, hvor han slet ikke har samme niveau.

De danske håndboldherrer rider på en bølge, og den ser de gerne fortsætte torsdag mod håndboldstormagten Kroatien med superstjernen Ivano Balic i spidsen. Og netop Balic er en af nøglerne til dansk sejr mod kroaterne, mener målmand Niklas Landin.

- Tempo er igen nøglen for os. Balic vil gerne skiftes ud efter deres angreb, derfor skal vi hurtigt løbe kontra. Han pruster og stønner jo, hvis han bare skal løbe med hjem en gang, og det er godt for os at få ham med ned i forsvaret, for der er han ikke så fantastisk, siger Niklas Landin.

Kroaterne slog Danmark for et år siden ved EM i Østrig i en afgørende kamp om en plads i semifinalen.

- Dengang brændte vores fløje rigtig meget, det må ikke ske igen, men det tror jeg heller ikke på, for fløjene har holdt et meget højt niveau indtil videre i denne turnering. Det er en stor opgave, men får vi bund i forsvaret og masser af tempo på, har vi gode chancer mod Kroatien, mener Niklas Landin.

Serbien fik overraskende uafgjort onsdag mod Kroatien. Det skuffede kroaterne en del, og derfor vil de uden tvivl være topmotiverede for at revanchere sig mod Danmark.

- Jeg havde også forventet kroatisk sejr over Serbien, og kroaterne vil være 100 procent opsatte på at vinde over os, men det står vi i vejen for, hvis vi spiller op til vores bedste, siger Niklas Landin.

Vinder Danmark over Kroatien er Danmark i mellemrunden med fire point, mens både Serbien og Kroatien kommer videre med blot et enkelt point. Det vil i den grad få Danmarks muligheder for en semifinaleplads til at se gode ud.

- Det vil være et drømmescenarie og helt optimalt. Men det er stadig for langt at se frem, mener målmandskollega Søren Rasmussen.

Han ved godt, at skytterne fra Kroatien bliver en anderledes stor opgave end Algeriets ditto.

- Vi agter at fortsætte det gode spil, men der er der ingen tvivl om, at både forsvaret og vi målmænd kommer på en helt anderledes hård opgave mod Kroatien. Det er stor prøve, der venter, siger Søren Rasmussen.