De vil begge helst starte inde i kampene, men Niklas Landin og Søren Rasmussen er først og fremmest makkere.

Onsdag aften blev målmand Niklas Landin vraget til Danmarks startopstilling mod Algeriet til fordel for Søren Rasmussen. Landin kom senere ind og gjorde det fint, men gjorde det ikke ondt at starte på bænken?

- Som jeg hele tiden har sagt er vi to ligeværdige målmænd, siger Niklas Landin.

Sådan ser Søren Rasmussen ikke helt på det.

- Jeg forventer, at Niklas starter inde igen mod Kroatien, for han er en slags førstemålmand, som jeg ser det. Jeg tror, jeg startede inde mod Algeriets, fordi deres skytter ligger godt til mig, siger Søren Rasmussen.

Sporten.dk har flere gange før og under VM talt med de to målmænd. Meldingerne har ikke ændret sig. Landin ser sig selv og Rasmussen som ligeværdige, Søren Rasmussen ser Landin som den unge komet, der er det naturlige førstevalg og starter, mens han selv er den unge målmands sikkerhedsnet.

Ulrik Wilbek kaldte forud for VM Landin førstemålmand og var mest enig med Søren Rasmussen, men landstræneren understregede også vigtigheden af et godt samarbejde.

Og hidtil i VM har han rost begge målmænd for at være gode og levere flotte redninger hurtigt efter, de kommer på banen. Derfor har Wilbek også signaleret, at det er meget tænkeligt, at han skifter hyppigt mellem dem.

Forud for onsdagens kamp sagde assistenttræner Peter Bredsdorff-Larsen, at det kunne være svært mentalt for en målmand at begynde alle måske 10 kampe ved et VM – som forklaring på, hvorfor Rasmussen var foretrukket frem for Landin.

- Det føler jeg ikke, jeg startede gerne alle 10 kampe, siger Niklas Landin, der dog på ingen måde virkede sur over, at Søren Rasmussen åbnede mod Algeriet.

- Søren stod fremragende fra starten af kampen, og jeg var lidt nervøs for at komme ind i anden halvleg, hvor spillet var lidt sløset. Men jeg fik godt fat, ligesom jeg sluttede godt af mod Serbien, så nu føler jeg, at jeg er 100 procent inde i turneringen.

Samme følelse har Søren Rasmussen.

- Det var dejligt at starte en kamp, det ligger nok stadig bedst til mig, men det vigtigste er, at Niklas og jeg har et godt samarbejde, og at vi begge to er godt inde i turneringen, og det er vi, siger han.